Alissons och Romas Mirakel

Ter Stegen uppgiven då Barca totalt tappade allt på Olympia Stadion i Rom

Kramkalas för Alisson och DeRossi
Kramkalas för Alisson och DeRossi

Alisson Becker och hans Roma har slagit ut Ter Stegens Barcelona. Vem trodde det ? Är detta den största skrällen i Champion Leagues historia….kanske?

Att slå ut Barca i ett dubbelmöte är näst intill omöjligt. Iallafall trodde alla utom Roma själva på avancemang för Barcelona i detta mötet. Fantastiska Alisson Beckers första säsong som 1a keeper i Roma är en saga.

Absolut, Juventus kommer att vinna Serie-A och Roma slåss om 3e platsen tillsammans med Lazio och Inter men vem skulle tro att Roma skulle nå semifinal i Champions League ? Mycket av Romas succé är pga den tryggheten som Alisson skapat där bak i defensivt för Roma. Laget vet att Alisson kan vi lita på och bland annat hans viktiga räddningar på bortaplan mot Schaktar Donetsk i Champions League är nu, såhär i efterhand direkt avgörande till semi finalplatsen.

Den 25 åriga brassen är just nu inne i ett sagolikt fotbollsår och det kan kryddas med en Champions League final och VM spel. Alisson lever drömmen !

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*