Wiland stod som segrare mot Dahlberg

matchen avgjordes efter drama i slutminuterna

foto: Bildbyrån

Under tisdagen så skulle Allsvenskans andra omgång avslutas med en klassisk Allsvensk match, nämligen IFK Göteborg mot Hammarby.

Johan Wilands Hammarby som hade en seger med sig ifrån först omgången mot Sirius spelade enormt stabilt defensivt och höll IFK i schack under stora delar av matchen. Trots det kunde IFK ta ledningen i den 60 minuten på ett mål som Wiland inte kunde göra mycket åt. Mix Diskerud placerade in bollen efter en precis pass snett inåt bakåt ifrån Tobias Hysén. En lång förflyttning i sidled och sen ett avslut tillbaka i hörnet som man kom ifrån är inte lätt som målvakt.

Hammarby svarade bara 2 minuter senare på en hörna som Björn Paulsen kraftfullt nickade in, 1-1. Matchen gick mot ett oavgjort resultat men så i den 90 minuten så tryckte Jiloan Hamad in 2-1 målet på en retur ifrån Dahlberg som starkt räddade första skottet. Returen fick Hamad precis in över mållinjen innan Dahlberg fick bort bollen. Hamads mål innebär att Johan Wiland och Hammarby är det enda laget med full pott efter 2 spelade omgångar av Allsvenskan.

IFK Göteborg – Hammarby 2-1

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*