Szczesny kunde inte göra det mycket bättre än vad han gjorde

Ronaldos stenhårda straff blev för svår

Buffon blev utvisad och Szczesny fick resa sig upp ifrån avbytarbänken och direkt hoppa in på en helt avgörande straffspark.
När Gigi gick av planen så tog Szczesny ett oförklarligt strypgrepp om Buffon i stridens hetta….varför vet vi inte riktigt men troligtvis så pumpades adrenalinet så enormt i det läget så att han inte riktigt fattade vad han gjorde.

Men att som målvakt komma in på detta sättet är en fantastisk chans. Du har inte någon som helst press på dig och bara möjligheter. Den stora pressen är på straffsparksskytten som har allt att förlora om han missar. Känslan var att Szczesny hade en stor möjlighet att bli en evig hjälte i Juventus historia och han gjorde det mesta rätt på straffen. Han väntade och chansade inte, han valde att stå kvar så länge han kunde men Ronaldos straff var helt enkelt för bra. Den var bra placerad och stenhård, är en straff slagen på det sättet så är det näst intill helt omöjligt att ta bollen. Szczesny hade tagit bollen “om” den hade varit dåligt slagen. Detta låter säkert sjukt av oss att spekulera men det vi vill få fram med denna artikel är att Szczesny gjorde det bra och var så nära man kunde vara en så pass bra straff.

Vi kan konstatera att Ronaldo är ett monster och att Szczesny är en riktigt bra målvakt.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*