Himmel och helvete för Gigi Buffon

Juve minuter ifrån att få till en förlängning mot Real Madrid

Fotboll är en fantastisk sport som kan vara helt underbar men också väldigt brutal! Det fick Buffon och Juventus erfara igår mot Real Madrid. Juventus såg ut att göra det omöjliga och vända på steken helt och hållet. Real Madrids stabila 3-0 seger i Turin där Ronaldo cykelsparkade och hade uppvisning var ett minne blått denna kvällen då Juventus hade en 3-0 seger ända fram till den 98e minuten !!!

Buffon stod för en fantastisk insats i Madrid och man kunde se på honom att han var bestämd. “Vi ska bara vinna denna matchen och gå vidare!”, den känslan utstrålade Buffon matchen igenom och han var så extremt nära att få rätt…men så hände det som inte fick hända. Buffons tillvaro gick ifrån himmel till helvete på en sekund.

Domaren Michael Oliver dömde på tilläggstid straff till Real Madrid och i samband med det domslutet så tappade Buffon totalt befattningen. Han stormade mot domaren och det ser ut som han sa ett och annat ord till domaren som också tar upp det röda kortet till Buffon.

Buffon har spelat 117 Champions League matcher och har aldrig förr fått ett rött kort i turneringen fram till nu. Känslan var att Gigi kände att nu får det bära eller brista, han kunde inte längre bara acceptera domarens beslut och vara den gentlemannen han är känd för att vara.
Frågan är om detta var Gigi Buffons sista Champions League match någonsin. Svaret på den frågan vet bara Gigi själv men det kändes som att “nu skiter jag i allt, det är ändå min sista match i turneringen om vi åker ut”.
Det var så förvånande att se just Buffons ilska som inte tog slut. För ofta så kan man reagera starkt i stridens hetta och sen efter att man lugnat ner sig och duschat så är man lite lugnare men Gigi fortsatte att spy galla över domaren även i mixed zone efter matchen!

“Domaren tog två beslut i slutet av matchen som visar att han är en mördare, ett djur. Bara en som har en soptunna där hjärnan borde vara kan ta sådana beslut”

Ni ser citatet (nej, det är inte ett skämt) och detta sa Gigi långt efter slutsignalen då han mötte pressen i mixed zone, minst 30 minuter efter slutsignalen. Då man brukar ha lugnat ner sig litegrann, men inte Buffon!

Ronaldo satte givetvis straffen på Wojciech Szczesny som fick ersätta Buffon och Real Madrid gick vidare till semifinal efter totalt 4-3 i dubbelmötet.

Mer om detta efterspelet lär vi få återkomma till….

 

 

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*