Rui Patricios nolla räckte inte för Sporting

Atletico Madrid och Jan Oblak gick vidare trots förlust i Lissabon

Europa Leagues kvartsfinaler är nu färdigspelade och några fantastiska målvakter får inte fortsätta i Turneringen. Bland annat så åkte Igor Akinfejev och hans CSKA ut mot Arsenal och Rui Patricios Sporting Lissabon kunde inte rubba Atletico Madrid i dubbelmötet.

Just Rui Patricio och Sporting stod för en stor match i Lissabon och vann. Dock slutade mötet i Madrid med en 2-0 seger för Atletico och eftersom att Lissabon bara vann med 1-0 så blir det ingen Europa League titel till Rui Patricio får.

För sin insats mot Atletico så blev Rui Patricio uttagen i Omgångens Elva utan UEFA vilket är en liten tröst och ett bevis på att formen är god inför sommarens VM slutspel för Portugisernas nummer 1.

I den andra endan av planen så stod inte vem som helst utan Jan Oblak och den mannen kan inte lämna en fotbollsmatch utan att ha gjort något fenomenalt. Räddningen Oblak gör i den första halvleken på en nick ifrån Sebastian Coates Nio var det hög klass på. Sporting får ändå strax efter den jättechansen in en boll i mål bakom Oblak. Det är ett övergång inlägg som Oblak förlänger bra i regnet men oturligt nog så står det en Sportingspelare på den bortre ytan och han kan nicka in bollen som Oblak precis förlängt. 1-0 där och sen var det otroligt spännande men Sporting lyckades inte får in en till boll bakom Oblak.

Semi finalerna i Europa League är lottade och det blev.

Arsenal – Atletico Madrid

Marseille – Salzburg

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*