Bernd Leno en målvakt alla vill ha

Rykternas keeper vid varje Transfer fönster

LENO

I Bundesliga så är Bayern Leverkusen i stort sett varje säsong ett topplag och ända sen 2011 så har Bernd Leno funnits i klubben.

Säsongen går mot sitt slut och i målet så gör den 26 åriga målvakten ännu en stabil säsong emellan stolparna. Faktum är att Bernd Leno redan passerat 250 spelade Bundesligamatcher och hade han inte haft lite otur att han är i samma generation som Manuel Neuer och Marc Andre Ter Stegen så hade en startplats i det Tyska Landslaget varit där.
Leno är en spelare för Joachim Löws landslag till sommarens VM men det får bli som tredjemålvakt. Det är såklart inte fy skam men Leno är så otroligt duktig och hade kunnat stå som ordinarie målvakt i nästan vilket annat landslag som helst om han inte varit Tysk.

Vi varje Transferfönster dom senaste åren så har Berndt Leno fått vänja sig vid att kommentera rykten hit och dit. En målvakt på denna nivån kan givetvis hantera dessa frågor men kring Leno så har det surrats onormalt mycket. Det har varit Napoli, Liverpool, PSG, Manchester United, Arsenal och Real Madrid det talats mest om. Att det i framtiden kanske blir en ny klubbadress för Leno är ingen skräll i så fall men frågan är när det i så fall skulle bli. För regelbunden speltid i Bundesliga och Champions Leaguespel nästan varje säsong är inte dåligt och det är inte så många andra klubbar som kanske kan erbjuda något liknande för Leno. Men skulle det komma något konkret ifrån någon av ovan nämnda klubbar så kanske Leno kommer att flytta ?

Det vore grymt spännande att se Tysken i någon “större” klubb i framtiden, så mycket kan vi säga.

Bernd Leno sa följande i en intervju med T-Online i slutet av 2017  “Det är mitt mål att bli en av de bästa målvakterna i Europa. Vi spelar Europeisk fotboll regelbundet med Leverkusen, men det är fortfarande en dröm att spela i en stor klubb utomlands.”
På frågan om vilken storklubb som han drömt om att få spela i under sin uppväxt så säger Leno  “Real Madrid är laget jag stöttat sedan min bardom”.
Så vem vet…? Kanske får Leno uppleva sin barndomsdröm någongång.

Hur som helst så har Tyskland ännu en fantastisk målvakt i Bernt Leno!

Bayer 04 Leverkusen ligger just nu på en 3e plats i Bundesliga med bara 4 omgångar kvar att spela. Top 4 platserna i Bundesliga är direktplatser till Champions League.

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*