Stora siffror när Ligue 1 avgjordes

Ligue 1 avgjord

Här hade vi kunnat lägga upp en bild på PSG målvakten Alphonse Areola och gratulera honom för ligaguldet i den Franska ligan. Eller Kevin Trapp…
Vi vill hellre visa en annan sida av deras firande efter helgens match. PSG var i stort sätt redan klara men kunde säkra guldet via en seger mot tabell 2an Monaco. Nu vann PSG med Areola i målet med 7-1 mot Monaco! 7-1 !

Det förstår vem som helst att det är för stora siffror, det är ändå 1an mot 2an i den Franska ligan vi snackar om. Inte PSG mot ett amatörlag ifrån den Franska landsbygden. Därför är resultatet inte acceptabelt MEN vi ska komma ihåg att det här är inte den första gången något sånt här sker, och det är inte den sista gången heller!

För det är fotboll vi håller på med och allt kan ske i denna sporten. Grekland kan vinna Europa Mästerskapen och Tyskland kan slå Brasilien i Brasilien i ett VM slutspel med 7-1 så sånt här kan hända.
Givetvis har vi en målvaktsvinkel på detta eftersom att det är Målvaktskanalen du är inne på. Enormt duktiga Danijel Subasic är Monacos målvakt och han ville såklart inte släppa in 7 (!!!) bollar förbi sig och Subasic gjorde det han kunde i den matchen. Givetvis fanns det detaljer i matchen som kunde ha varit bättre, det förstår vem som helst men Subasic är ingen sämre målvakt idag än för en vecka sen.

Det vi vill få ut av detta är att Danjiel Subasic är sjukt besviken och säkert arg över laget och sin egna prestation men solen steg upp i Monaco idag också och det finns inte en chans eller möjlighet för fantastiska Danjiel Subasic att lägga sig ner och dö.
Det finns bara en sak att göra och det är att svälja skiten och träna på och ta lärdom och göra allt för att aldrig någonsin få uppleva samma sak igen.
Men det kommer att ske igen, någon fantastisk målvakt kommer att skäppa in 7 bollar förbi sig igen, kanske 10 bollar….för att sporten heter fotboll och ta mig fan allt kan ske i denna sporten!
Det är något som en utespelare kan glömma men som målvakt får du aldrig glömma det.
Allt kan ske. Var beredd och ge aldrig upp. Amen

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*