Frederik Rønnow först ut i en kommande målvaktskarusell

Rønnow följer återigen i Hradeckys fotspår

Frederik Rønnow är klar för Bundesligalagen Eintracht Frankfurt. Övergångssumman ska ligga på 21 miljoner danska kroner enligt tidningarna. Endast en läkarundersökning återstår innan allt är officiellt. Rønnow ska ha skrivit på ett 4 årskontrakt med klubben och ansluter efter sommarens VM slutspel.

Det intressanta är inte det att Rønnow är såld till Bundesligaklubben. Det är givetvis helt fantastiskt roligt för både Brøndby (som ännu en gång säljer en målvakt till Bundesliga) och för Rønnow själv som nu tar ett stort steg i karriären.

Saken är den att i Eintracht Frankfurt står idag den förra Bröndbymålvakten och Finlands landslagsmålvakt Lukas Hradecky. Just Hradecky var den målvakten som lämnade Bröndby i 2015 som gjorde att klubben köpte in Rönnow ifrån Esbjerg.

Ska Rønnow bli konkurrent med Hradecky nu då? Det låter helt orimligt för båda målvakterna.

Nej, Rönnow-affären är bara starten på en målvaktskarusell som kommer att sätta fart till sommaren. Då Hradecky har en utgående kontrakt med Frankfurt och troligtvis lämnar till sommaren.

Såhär säger Hradecky själv till Budesligans egna webbsida “It’s a big chance that I will leave after this season, too, as the new goalkeeper [Frederik Rönnow] is coming.”

Hradecky som har varit en av Bundesligans absolut bästa målvakter under säsongen 17/18 är säkert redan klar för någon klubb där ute men vilken är frågan ? Det ska bli väldigt spännande att se vart den 28 åriga målvakten hamnar till sommaren.

En målvaktskarusell är igång och lita på att den kommer att ta fart till sommaren….det ska bli spännande att följa!

Lite intressant är det ändå att Rønnows senaste klubbar varit Esbjerg och Brøndby och snart Eintracht Frankfurt. Exakt samma klubbar är nämligen Lukas Hradeckys tre senaste klubbar. Snacka om att gå i samma fotspår. Två väldigt duktiga målvakter är det, helt klart!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*