Ter Stegens top 5

Väldens bästa keepers just nu enligt Ter Stegen

Marc André Ter Stegen hör till världens absolut bästa målvakter. Väldigt förvånande så har Marc André ingen chans att vinna Champions League denna säsongen. Uttåget mot Roma var en stor skräll som ekar ännu i fotbolls världen.

Innan matchen mot Roma så fick han en fråga på en presskonferens om vilka fem målvakter han rankar som världens bästa just nu. Ter Stegen svarade följande på den frågan; “Det finns många målvakter där ute som gör en stor skillnad i sina lag. Jag kan inte säga exakt vem som är bäst. Alla har sitt sätt att spela som passar så bra in i sina klubbar. Om jag måste säga 5 stycken namn så blir det helt utan rangordning – Neuer, Buffon, De Gea, Alisson och Ederson”

Väldigt intressant att höra Ter Stegens svar, håller du med honom eller saknar du något namn på listan?

Ter Stegen:
Den 25 åriga Tysken har skapat en banbrytande stil med sin fantastiska kombination av väldigt bra spel med fötterna och en matchvinnande stil i målet. Det är något speciellt med Tyska målvakter, likt Manuel Neuer eller Oliver Kahn så skapar dessa målvakterna en sån stark egen stil att bara dom klarar av att spela så. Dom har en egen teknik som är så personlig att ingen annan nästan bör försöka efterlikna eftersom att dom spelar så extremt att det blir så svårt för andra att försöka. Det är något speciellt med den Tyska målvaktsskolan. Vi kommer givetvis att undersöka den mycket mer noggrant fram igenom här på Målvaktskanalen.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*