Wicks fast i dopingtest

AVSTÄNGD

Joshua Wicks, Foto: Kenta Jšnsson / BILDBYRÅN

Idag kom en tråkig nyhet. Sirius Amerikanska målvaktsprofil Joshua Wicks har testats positiv för olagliga substanser i ett dopingtest.
Det är inte vilken substans som helst utan kokain som man funnit. Wicks stängs av med omedelbar verkan ifrån all fotboll och i väntan på B-provet så återstår det att se vad som händer.

Det viktiga är att vänta lite innan man dömer honom helt och hållet.
Ett ordspråk säger “Döm inte någons livsberättelse utifrån det kapitel du råkade stiga in i”

Dom flesta undrade varför Karim Fegrouch, målvaktstränaren i Sirius fick ställa sig i målet när Sirius mötte BK Häcken. Efter matchen kom den negativa nyheten.

———————————————————-

Vi har lånat en väldigt bra intervju med Sirius ledaren Claudio Leal ifrån svt.se

Leal har således haft kontakt med amerikanen efter att Wicks stängdes av.

Joshua mår skit rent ut sagt. Han mår inte bra. Han är väldigt ångerfull och väldigt, väldigt ledsen.

Jag hade kontakt med honom direkt efter matchen (mot Häcken reds. anm.) och ett par timmar efter matchen. Vi pratade mycket om livet, om människan Wicks. Han har fått kämpa under hela sitt liv och nu är han nere för räkning. Jag sa att han måste fajtas nu, att han måste upp igen.

”Känner att han svikit vår familj”

34-årige Wicks ärende är nu hos Riksidrottsförbundets dopningskommission och han löper stor risk att straffas med två års avstängning. Något som innebär ett dråpslag för karriären.

Han kallar oss sin familj. Han känner att det enda positiva i hans liv har varit fotbollen… har varit handskarna, och nu är det borta. Det är så han uttrycker sig. Och då är han väldigt ångerfull, det är mycket känslor involverat i det här.

I och med Wicks avstängning råder stor målvaktskris i Sirius, som senast fick kasta in tränarlärlingen Fegrouch mot Häcken.

Joshua känner att han har svikit vår familj. Framförallt sina närmaste vänner, det är laget. Det är så han uttrycker sig och känner. Han är frustrerad och väldigt ledsen.

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*