Fortfarande obesegrade

4 MÅLVAKTER VET INTE HUR DET KÄNNS ATT FÖRLORA I 2018 ÅRS ALLSVENSKA

AIK:s mŒålvakt Oscar LinnŽer Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Efter 5 omgångar av Allsvenskan så är 4 målvakter fortfarande obesegrade.
Det är Johan Wiland, Oscar Linnér, Oscar Jansson och William Eskelinen. Det är också 1an , 2an och 3an i tabellen just nu och 8an.

Wilands Hammarby av överraskat ordentligt och sett otroligt vassa ut med ett fantastiskt fartfyllt anfallsspel kombinerat med en stabil defensiv där Wiland tar stort ansvar. Bajen bara kör och har hittills mosat i stort sätt varje motståndare. Den oavgjorda matchen borta mot Häcken nu senast är Bajens enda poängtapp. Med denna fina starten då undrar man vad detta ska sluta för Wiland och Bajen.

AIK och Oscar Linnér har i år fått en bra start på Allsvenskan som är lite ovanligt om man ser på dom senaste årens säsongsupptakter signerat AIK. Linnér fortsätter att agera vägg där bar och förra årets skörd av nollor ser ut att hålla i sig. Redan iår av 5 spelade matcher så har Oscar och hans AIK hålla målet rent ifrån mål under 3 matcher. Bara 2 insläppta mål tyder på att Oscar och AIK har släppt in allra minst mål i serien hittills.

Att ÖSK och Oscar Jansson är obesegrade är starkt. Inför säsongen så har ÖSK smugit med lite. Ingen har lagt fokus dom svartvita. Axel Kjäll har fått en kanonstart på sin första Allsvenska säsong som Headcoach. Oscar Jansson har tillsammans med hela ÖSKs defensiv fått en kanonstart. Samarbetet Oscar och backlinjen är imponerande att se. Laget agerar uppoffrande och med stort hjärta och all som kommer där emellan tar Oscar hand om. Bara 3 insläppta mål tyder på en stabilitet som kan ta ÖSK långt den här säsongen.

Bottentippade Gif Sundsvall är ett lag som vill motbevisa alla. Av journalistkåren och av alla andra Allsvenska kollegor så är dom tippade att åka ur men spelarna vill annat och det har dom bevisat. På fem spelade matcher så har dom tre oavgjorda och en vinst, samt en förlust. Det betyder inte så många poäng med det ger laget självförtroende och det behövs såhär tidigt på säsongen. William Eskelinen fick förtroende i slutet av förra säsongen och gjorde det bra. Nu får han fortsatt förtroende trots att både duktiga Tommy Naurin (dock nyligen knäopererad sen i februari, inte redo än) och den Iranska Superkeepern Alireza Haghighi senast i AFC Eskilstuna finns i truppen. William gör ett väldigt bra jobb och är en poängräddare för Giffarna.

 

I nästa omgång (6):
Hammarby – Djurgården
AIK – Sirius
ÖSK – Dalkurd
GIF Sundsvall – Elfsborg

 

SENASTE NYTT

Buffon använder drömmen om Champions League titeln som drivkraft.

Den levande legendaren Gianluigi Buffon stod i helgen Turinderby sin 648e Serie-A match och gick då om Paulo Maldinis gamla rekord med flest spelade matcher i Italiens högsta liga.  Den idag 42 åriga målvakten berättade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*