U21 duellen på Friends

U21 duellen

AIK mot IFK Göteborg är en av Allsvenskans största matcher. Rivaliteten är enorm emellan fansen, lagen och städerna. Det är en match som båda lagen verkligen vill vinna och en av säsongens höjdpunkter.

Rivaliteten var i år lite extra stor på en viss position, nämligen på målvaktspositionen. Linnér och hans AIK har startat säsongen stabilt med bara 2 insläppta mål och Pontus Dahlberg startade säsongen med IFK starkt då man vann premiären borta mot Trelleborg, sen har det gått lite trögt för IFK men segern mot Dalkurd och säsongens första nolla nu senast gav viktiga poäng och en positiv känsla för Dahlberg och IFK.

Dahlberg och Linnér kamperar också i det Svenska u21 landslaget om platsen i Rolle Nilssons landslag. 19 åriga Dahlberg är den som fått förtroendet i startelvan i kvalet och i stort sett i alla matcher. Linnér har knappt fått en minut och är säkert sugen på att kriga till sig en plats genom ett bra spel i Allsvenskan.

Men så idag så möttes dom båda och det blev en kraftmätning där AIK såg starkare ut och gjorde det dom behövde. Det blev ingen match där målvaktsspelet stod i centrum, det var en relativt chansfattig match där båda målvakterna gjorde det dom skulle och kunde. Men AIK som lag hade tyngden, spetsen och kvalitén som gjorde att det blev en relativt komfortabel seger denna gången för Linnérs lag.

Matchens båda mål var enormt fina presentationer ifrån AIK och framförallt AIKs 1-0 mål ifrån Stefan Silva var ett klassmål som Dahlberg bara kunde slänga sig efter men det var inte lätt att göra något åt.

Se matchens höjdpunkter här nedan:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*