Linnérs skada öppnar för Janosevic

Linnér missar tyvärr resten av vårens matcher

Budimir Janosevic under trŠningsmatchen i fotboll mellan AIK och Helsingborg den 25 mars 2018 i Stockholm. Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Först och främst så lider vi med Oscar Linnér som startat Allsvenskan helt fantastiskt. Bara 2 insläppta mål och 3 nollor på 5 matcher är imponerande. Det så kallade “andra året” brukar vara tufft, speciellt för en ung keeper på elitnivå. Oscar har bevisat motsatsen och tillsammans med sina lagkamrater så har Oscar och AIK startat starkt.

Tyvärr så var olycka framme på träningen igår förmiddag. Exakt vad som skedde är oklart men nu är det uttalat ifrån AIK håll att Oscar missar resten av våren.

Tråkigt för Oscar och nu får Budimir Janosevic stiga in i målet och det blir roligt för honom att få visa upp sig på Allsvensk nivå. Den 28-åriga Kroaten skrev i vintras på ett 3 årskontrakt med Solnaklubben efter bara 1 år i Bromma Pojkarna som slutade med uppflyttning till Allsvenskan.

Kommentarer ifrån AIK håll:

– Ännu en ovälkommen skada, vi drabbas hårt som lag just nu men våra tankar är i denna stund såklart hos Oscar, säger Björn Wesström till AIK:s hemsida.

Oscar Linnér själv skickar en hälsning till supportrarna.

Vi har fått en bra start på allsvenskan, vi har släpp in minst mål, är obesegrade och vunnit våra hemmamatcher. Det känns givetvis helt värdelöst att kliva av skadad nu, men jag tänker inte titta i backspegeln utan ska lägga mitt fokus på att så snart som möjligt ta mig tillbaka, bli skadefri och starkare än någonsin, säger han.

Skadan innebär att Linnér missar AIK:s sju kommande matcher. Däribland derbyt mot Hammarby den 20:e maj.

AIK meddelar att de plockar upp U19-målvakten Samuel Brolin i truppen för att stärka konkurrensen mot Janosevic.

Här en intervju ifrån Feb 2018 med Janosevic

SENASTE NYTT

Nytt podcastavsnitt ute nu ! Avsnitt 32

Målvaktskanalen Podcast är tillbaka och vi snackar återigen om dagsaktuella målvaktsbaserade ämnen 🙂 Pär Hanssons framfart i TV studion, Damlandslagets EM kval, Premier Leagues premiäromgång och mycket mycket annat ! Målvaktskanalen · 32 Man kan [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*