Navas “Det gäller att vara mentalt stark”

foto: bildbyrån

Joshua Kimmich mål för Bayern Munchen i den 28 minuten såg underligt ut.
Folk som sågar Keylor Navas för att han “tjuvar” ska också veta att Kimmich kan inte ha siktat på mål.
Man ser tydligt att Kimmich ska skjuta in ett inlägg men bollen kommer för långt ifrån hans fötter och när tillslaget sen kommer så träffar han bollen senare än vad som var tanken. Då går bollen rakt på mål istället för in i boxen.
Givetvis är Navas för tidigt över med balansen på fel ben och när Kimmich “skott/inlägg” kommer så är Navas helt såld just på grund av kombinationen av Kimmich “felträff” och hans egna för tidiga beslut.

I en Champions League semifinal så blir det ett kostsamt beslut som Navas tog och dom såkallade experterna är snabba med att anklaga Navas. På den absoluta världstoppen så får han ta det Navas. Det viktiga för Navas var att fokusera direkt efter att bollen spelades igång efter målet. Glömma det som varit och fokusera. Med tanke på vad som skedde mot Juventus i Madrid och nu detta så är det väldigt starkt av Navas och bara gå vidare och inte tappa fokus.

Navas själv säger själv efter matchen att:

– Man skall vara mentalt stark, oavsett vad som sker under matchen. Jag är glad att jag kunde hålla koncentrationen uppe, säger Navas till Cadena Cope

– Bayern är ett fantastiskt lag med många duktiga spelare och dom hotade oss hela tiden. Man får också acceptera att man har det svårt under vissa stunder.

– Mina lagkamrater var fantastiska. Vi trodde på oss själva och på vår förmåga och därför vann vi matchen. Nu ska vi avsluta detta tillsammans på hemmaplan och vi hoppas att våra fans stöttar oss lika bra på hemmaplan i nästa vecka. Vi ska nå finalen.

https://www.youtube.com/watch?v=AmMtnPgbtk4

Madrid vände och vann med 2-1. Returen spelas i Madrid på tisdag i nästa vecka.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*