Wulff klar för Sirius resten av säsongen

Fegrouche får en ny lagkamrat

Sirius fick oväntat stora problem på målvaktssidan för någon vecka sen då den tråkiga nyheten kom att Joshua Wicks åkt fast i ett dopingtest. Målvaktstränaren Kerim Fegrouch har ersatt Joshua på ett imponerande sätt och får nu en ny målvaktskollega i den mycket rutinerade Joakim Wulff.

39-åringen har varit kontraktslös i år sedan han fick lämna Varbergs Bois i vinter efter fyra säsonger i superettanklubben. Efter ett provspel med Sirius U21-lag förra veckan är det nu klart att Wulff skriver på för Sirius för resten av säsongen.

Wulff säger till Siriusfotboll.se: – Det är spännande. Det är ju en lite speciell situation, men det gäller att vara redo när frågan kommer. Jag ska försöka bidra till laget och förhoppningsvis får jag spela och kan hjälpa laget att vinna matcher.

Vad främst kommer du att kunna bidra med?

– Lugn och trygghet där bak och lite rutin, jag är okej med fötterna och bra i positionsspelet, ganska reaktionssnabb, säger Wulff.

Joakim Wulff som spelat i både superettan och allsvenskan med klubbar som Falkenberg, Öster, Elfsborg och Varberg får en ny fin chans på elitnivå och det är han mer än värd. Sirius får en mycket rutinerad målvakt med stora kvalitéer till sin spelartrupp. Att Joakim Wulff ödmjukt säger till hemsidan att han har “okej fötter” är lite roligt då hans fötter är otroligt bra, ett offensivt vapen då han varje säsong han spelat gjort flertalet assist på in och utspark.

– Det är en väldigt rutinerad spelare som varit på allsvensk och superettannivå länge i flera olika klubbar. Han kan målvaktsspelet och är bra på att styra sin backlinje och att kommunicera. Nu har vi två rutinerade målvakter i honom och Karim, så det blir ett bra komplement, säger Kim Bergstrand till Sirius hemsida.

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*