Weiderfeller tackade för sig

Signal Iduna Park tackade sin legend

452 matcher för en och samma klubb. 16 år i en och samma klubb. 2 st Bundesliga guld, 2 st DFB Cup titlar, 1 st Champions League final i 2013. VM guld med Tyskland 2014.
En epok är över!

37 åriga Roman Weiderfeller gjorde sitt sista framträdande inför hemmapubliken i Lördags då hans Dortmund spelade mot Mainz. Sen några säsongen tillbaka så är Weiderfeller 2a målvakt bakom Roman Bürki, det var samma visa i lördagens förlustmatch mot Mainz men efter matchen utbröt vilt jubel då Weiderfeller tackades av inför den enorma publiken på Signal Iduna Park. Det var som vanligt fullt hus, 81 360 personer!
Han kom som en oprövad 21-åring med en stark tro på sig själv. Lämnar som en legend!

Ett Borussia Dortmund utan Roman Weidenfeller är för dom flesta fans otänkbart. Sen 2002 så har han varit i klubben och nu 2018 så är det slut. Det blir troligtvis ingen fortsättning i en annan klubb heller för Weiderfeller, mycket talar för att handskarna skall upp på hyllan. En hyllningsmatch skall vara inbokad för honom så det blir nog ingen fortsättning för 37-åringen.
Som 21 åring anlände Roman och fick i början han allra tuffaste konkurrens i Jens Lehmann som efter 1 år lämnade för Arsenal. Efter Lehmann så var det hård konkurrens med Guillaume Warmuz innan Roman i 2004 tog över 1a platsen helt.
Sen dess har har spelat och tillhört Bundesligas absolut bästa målvakter år efter år. Först i 2016 så tog Roman Bürki över 1a positionen i målet helt och hållet. Sen dess har Weiderfeller fått agera 2a målvakt och nu när Weiderfeller lämnar så letar Dortmund en ny nr 2. Vem det blir är idag inte klart.

Vi kan bara som alla andra Dortmundfans och målvaktsfans där ute applådera Roman Weiderfeller till en fantastisk karriär och önska honom lycka till i framtiden. Något man skall veta är att det tyder på en enrom kvalité att kunna spela på allra högsta nivå i så många år som Weiderfeller gjort. Klass !
Weiderfeller slutar som den spelaren i med näst flest matcher i Dortmunds historia, Michael Zorc innehar rekordet med flest matcher. Weiderfeller den sista aktiva spelaren i Dortmund sen Jörgen Klopp eran, så nu finns inget kvar ifrån den tiden. Ny historia ska skrivas och det är utan Klopp och Weiderfeller.

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*