Bara “Danska” målvakter i Islands VM trupp

ISLANDS VM TRUPP UTTAGEN

Islands förbundskapten Heimir Hallgrimsson har tagit ut följande målvakts trio som får åka till Ryssland. Det är Hannes Thór Halldórsson (Randers), Rúnar Alex Rúnarsson (Nordsjælland), Frederik Schram (Roskilde). Noterbart är att alla Målvakter kommer ifrån det Danska liga systemet och där en keeper till och med är hämtad ifrån den Danska Nordic Bet Ligan (Danska motsvarigheten till Svenska Superettan).

Anders Theil var en meget glad mand, da han fandt ud af, at Frederik Schram skal med Island til VM.

Det är ovanligt att Danska div 1 levererar spelare till stora mästerskap men till sommaren så blir det ett undantag. Målvakten själv är exalterad över uttagningen och det är även FC Roskildes sportchef Anders Thiel som säger till danska bild.dk

“- Jeg er en lille smule chokeret. Det er sindssygt – men jeg synes også, det er helt vildt fortjent, selvom jeg ikke har noget stort kendskab til de øvrige målmænd fra Island.

– Jeg synes virkelig, han har været stabil og gjort det rigtig godt for os,” säger Anders Theil till bold.dk.

Sportschefen Anders Thiel har följt Schrams utveckling sen han kom till klubben ifrån kylan på FC Vestsjällands avbytarbänk. Schram har varit otroligt målinriktad och hela tiden jagat den där VM drömmen.

“- Mellem jul og nytår, hvor vi egentlig holdt ferie, ville Schram gerne ud og træne, så han og vores målmandstræner Lasse Sørensen tog ud til klubben, men de kunne ikke komme ind, fordi der var låst. Så de kravlede over hegnet for at komme ind og træne.

– Det fortæller alt om, hvor meget Frederik har gjort for det her. Han har kæmpet og gjort alt, hvad han kunne for at være så skarp som muligt, og det har givet pote”, säger Anders Theil.

Sportchefen Anders Theil är givetvis mycket nöjd att Roskilde som klubb kommer att få nämnas i så stora sammanhang som i ett VM slutspel men erkänner också att han är extra glad över att klubbens kommer att få ta del utav FIFAs ekonomiska kompensation som alla klubbarna får då dom “lånar” ut sina spelare till mästerskapet. Sportchefen är mest nöjd över Frederik Schrams chans och upplevelse han kommer att få som fotbollsspelare och att han förlängde sitt kontrakt med klubben i vintras då hans gamla kontrakt annars hade gått ut nu till sommaren.

Schram kommer med största sannolikhet få agera 3e keeper under VM då konkurrensen är tuff ifrån Hannes Thór Halldórsson och Rúnar Alex Rúnarsson. Halldorsson som haft en riktigt krigarsäsong med sitt Randers. Randers som fått slåss för överlevnad i Superligan. Randers fick kvala mot FC Helsingør för att hänga sig kvar vilket dom klarade av. Runarsson fortsätter att leverera i Nordsjälland, ett lag som enkelt gick till Slutspelet och som slåss med FC Köpenhamn om 3e platsen i ligan.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*