Pope får resa till Ryssland men inte Hart

Englands VM trupp är nu uttagen och det blev en liten skräll på målvaktssidan då den tidigare 1a målvakten och rutinerade Joe Hart lämnas helt utanför truppen och Burnleys komet Nick Pope tar den sista tröjan i Gareth Southgates England.
Målvakterna som får åka till Ryssland är Evertons Jordan Pickford, Stokes Jack Butland och Burnleys Nick Pope.

Popes resa till VM har vi skrivit om förr, ni vet storyn om keepern som startade säsongen som backupp till Tom Heaton men då Heaton skadade sig tidigt så steg Pope in och resten är bara succé. Joe Harts säsong i West Ham har inte varit dålig det har varit tuff konkurrens med Adrian som gjort att den tidigare 1a keepern nu hamnar helt utanför truppen.

Efter uttagningen så har rykten florerat att Hart blivit rasande på West Hams tränare David Moyes då Hart tog tillbaka platsen på ett starkt sätt under säsongen men lagom till när landslagstruppen ska tas ut så petas Hart igen till fördel till Adrian. Det har gjort att rykten nu säger att Hart varit rasande på Moyes att han valde Adrian i säsongens senast 3 matcher.

Rykten hit och rykten dit, det ska man inte tro på men det vore helt mänskligt av Hart att reagera på Moyes som nu också han lämnat jobbet som huvudtränare i West Ham.

Pope säger samtidigt efter uttagningen att han aldrig ens kunnat drömma om detta för ett år sen och det är ett citat som säger ganska mycket om Nick Pope. En helt fantastiskt inspirerande resa han har gjort ; “Coulden’t even dream about it one year ago”

ENGLAND inleder VM den 18 Juni mot Tunisien, med Pickford, Butland eller Pope emellan stolparna.

24/6 England – Panama
28/6 England – Belgien

Joe Harts instagram:

Joe Hart och Moyes….inte säkert best friends idag.

SENASTE NYTT

Nytt podcastavsnitt ute nu ! Avsnitt 32

Målvaktskanalen Podcast är tillbaka och vi snackar återigen om dagsaktuella målvaktsbaserade ämnen 🙂 Pär Hanssons framfart i TV studion, Damlandslagets EM kval, Premier Leagues premiäromgång och mycket mycket annat ! Målvaktskanalen · 32 Man kan [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*