Hilda Carlén avslutar säsongen tidigt – Ska bli mamma

Hilda Carlén gravid

foto : Bildbyrån

Regerande mästarna Linköpings FC har haft en motig start på säsongen. Man har inte fått de resultat man förväntat sig under damallsvenskans första omgångar, man bytte huvudtränare redan efter den 3e omgången och senast i helgen förlorade man finalen i svenska cupen mot Rosengård. Idag blev det även offentligt att klubbens första målvakt, Hilda Carlén är gravid och därmed avslutar säsongen tidigare

Linköpings FC gick ut med ett pressmeddelande under onsdagen där man bekräftade att Hilda Carlén enbart kommer spela två matcher till för att sedan avsluta säsongen. Den sista matchen blir den mot hammarby den 24/5. Den 26-åriga landslagsmålvakten kom till LFC från Piteå inför den här säsongen och har hittills spelat alla matcher laget spelat i damallsvenskan.

– Jag är såklart otroligt glad att jag och min pojkvän väntar barn, hur oplanerat det än må vara. Samtidigt känner jag en stor klump i magen av att lämna laget när jag precis kommit hit, men som sagt, det blir inte alltid som man tänkt sig.

Graviditeter är en extra dimension inom damidrott och något som av naturliga själ alltid kommer vara en del av den.
-Vi på målvaktskanalen önskar Hilda med familj stor lycka och hoppas att se henne tillbaka på planen när hon är redo igen!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*