Är Olympiakos nästa klubb för Linnér ?

Foto: Carl Sandin / BILDBYRN /

Igår skrev vi här på Målvaktskanalen om att A-landslags och Swanseas Kristoffer Nordfeldt ryktas till AIK. Idag kommer grekiska sport24.gr med rykten som placerar Oscar Linnér i Olympiakos.

U21-landslagets och AIKs målvakt har varit en stark bidragande orsak till Stockholmsklubbens fina vår och andraplats i Allsvenskan. Linnér har spelat fem matcher och hållit nollan i tre av dessa, men missat senaste matcherna på grund av en knäskada. Senast i derbyvinsten mot Hammarby var han tillbaka i truppen, men satt på bänken hela matchen. Men till sommaren kan alltså den unge målvakten byta Friends Arena mot Karaiskakis-stadion, om ryktena stämmer och en övergång går i lås.

MVK Kommentar:

Att Nordfeldt skulle värvas in av AIK känns inte trovärdigt så länge som Linnér finns kvar i klubben. Men om nu han är på väg bort vore det en enorm värvning för AIK. I Linnérs fall får Olympiakos ses ett fantastiskt nästa steg. Det är en storklubb inom den grekiska fotbollen, som spelade Champions League gruppspel så sent som i höstas. Denna säsong har gått lite tyngre och de slutade trea och hela tretton poäng bakom vinnarna AEK Aten. Tredjeplatsen innebär Europa League-kval och ifall klubben kvalar in, vore spel i den turneringen ge bra erfarenhet för 21-åringen. Att en flytt och att ta nästa steg ligger nära till hands för Oscar Linnér känns troligt, om det blir Olympiakos eller något annat återstår att se. Ni kan lyssna på Målvaktskanalens podcast där Oscar Linnér är med där vi talar om nu tid och framtid och mycket annat.

SENASTE NYTT

Buffon använder drömmen om Champions League titeln som drivkraft.

Den levande legendaren Gianluigi Buffon stod i helgen Turinderby sin 648e Serie-A match och gick då om Paulo Maldinis gamla rekord med flest spelade matcher i Italiens högsta liga.  Den idag 42 åriga målvakten berättade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*