VM FESTEN KAN BÖRJA

RUSSIA 2018

Idag är det Dagen-D !
Fotbolls VM i Ryssland sparkar igång med premiärmatchen Ryssland – Saudi Arabien.
Avspark 17:00 (Imorgon Fredag spelar Egypten – Uruguay kl 14:00)

Vi på Målvaktskanalen kommer givetvis att bevaka mästerskapet med extrafokus på målvakterna. SÅKLART!

 

Idag fokuserar vi på Grupp – A

Grupp A
Ryssland
Saudi Arabien
Egypten
Uruguay

MVK Kommenterar: En öppen grupp där vi ändå får se Egypten och Uruguay som favoriter till avancemang. Ryssland är värdnation men har stora problem i truppen där backlinjen har fått stora skadeproblem inför VM. Det är också den lägst rankade nationen i hela VM. Saudi Arabien är en rejäl underdog, dom kan helt klart överraska med sitt kvicka lag med många snabba spelare.

Målvakterna :
Ryssland Igor Akinfeev, Kaptenen i laget med stor rutin. Kommer att få kämpa hårt i gruppspelet. Är lugn, trygg och gör ofta dom sjukaste räddningarna. Viktigaste spelaren i hela Rysslands trupp skulle vi nog säga.
Saudi Arabien Abdullah Al Muaiouf, 31 åringen som till vardags spelar i den inhemska ligan. Vi har ingen större koll på denna målvakten men det är också det som är tjusningen med VM, att “nya” profiler dyker upp.
Egypten Essam El Hadary, stor stjärna i hemlandet och han kommer att bli VM historiens äldsta spelare genom alla tider när har startar i premiärmatchen mot Uruguay. El Hadary är nämligen 45 år ! Han är född 1973 och vi skriver det igen så du fattar, 1973 !!! Spelar till vardags i den Saudi Arabiska ligan så han har bra koll på sina motståndare.
Uruguay Fernando Muslera, Galatasaray keepern är nu inte den unga stora talangen längre. Han gör nu sitt andra VM och ska Uruguay gå så långt i turneringen som dom har kapaciteten till så måste Muslera verkligen pricka formtoppen. En match vinnare och framförallt riktigt vass på straffar.

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*