MVK presenterar Grupp-B

RUSSIA 2018

Då är det tid att presentera Grupp-B.

Lag:
Marocco
Iran
Portugal
Spanien

MVK Kommentar:
Spontant så är det två jättefavoriter i denna gruppen. Vi tänker på Portugal och Spanien men vi måste varna för både Iran och för Marocco. Marocco kommer till VM med det laget som släppt in minst mål av alla dom som kvalat in till VM, defensiven ser ruggigt stark ut. I träningsmatcherna inför Vm har Marocco slagit Serbien, Slovakien och Estland vilket tyder på en viss kvalité. Iran känns som gruppen svagaste lag men är en stark fotbollsnation som ofta brukar kvalificera sig till stora mästerskap men som väl där faller i gruppspelet. Mycket tyder på att det blir samma visa får igen. Europa Mästarna Portugal ser starka ut. Defensiven är fin och offensiven med en viss Ronaldo är livsfarlig. Spanien har en sagolik trupp och kan mycket väl gå hela vägen.
Ska vi tippa så tror vi att Spanien och Portugal går vidare MEN vi varnar för Marocco. Iran ser ut att få det svårt, dom troligtvis sist i gruppen.

Målvakterna:
Vi har världens just nu bästa målvakt enligt många i denna gruppen. David De Gea behöver vi väl inte kommentera. Han radar upp fantastiska insatser i både klubb- och landslag och har potentialen att ta Spanien hela vägen till finalen.
I Maroccos mål hittar vi den 29-åriga Munir Mohand Mohamedi som tillvardags spelar i Spanska Secunda laget Numancia där han spelat sen 2014. Munir är född och uppvuxen i Spanien och har i hela sin karriär spelat i divisionerna strax under La Liga. Munir och Marocco har imponerat i VM kvalet där dom kom före Elfenbenskusten som är en mycket bra fotbollsnation och detta är ett landslag som sällan förlorar fotbollsmatcher.
EuropaMästaren Rui Patricio kommer till VM efter en turbulent säsong i klubblaget Sporting Lissabon. Rui Patricio vill bryta sitt avtal och är just nu i en schism med klubbledningen. Patricio önskar lämna klubben och ett bättre skyltfönster än VM kan man ju inte hitta, så lita på att den 30 åriga kvalitétskeepern kommer supertaggad till detta VM slutspelet.
Den 1,94 cm långa Alireza Safar Beiranvand förväntas starta i Irans mål. Tillvardags hittar vi honom i Persian Gulf Pro liga laget, Persepolis där han vaktar målet. 25-åringen är trots sin ålder rutinerad i landslagssammanhang där han representerat Iran i både Iranska U20 och i OS laget. 22 landskamper för A-landslaget innebär erfarenhet men ett VM slutspel blir Beiranvands absolut största erfarenhet hittills. Det återstår att se hur väl han står sig mot lag som Spanien och Portugal.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*