MÅLVAKTSKANALENS VM ENKÄT

MVK FRÅGAR

Vi på Målvaktskanalen.se har skickat ut en VM enkät till en rad aktiva målvakter i fotbollssverige för att kolla av VM statusen hos dessa profiler!
Flera av dom är bloggare här på MVK men vi har även med oss ett Italien proffs, två landslagsmålvakter och båda våra aktiva skribenter på MVK. Ett grymt profilstarkt Målvaktsgäng 🙂

Vi ställde 10 frågor till dessa profiler och svaren kan ni se här nedan

VM enkät för hela MVK gänget såg ut såhär :

 1. Vilket lag (förutom Sverige) hejar du på i VM ? 
 2. Hur tror du att det kommer att gå för Sverige i VM? 
 3. Vilket är ditt bästa VM minne i livet (gärna ett ögonblick och inte bara svara ex. VM94)? 
 4. Vilken målvakt är din VM favorit genom tiderna? 
 5. Finns det någon målvakt i årets VM som du har ett gott öga till, i så fall vem och varför?
 6. Finns det någon målvakt som inte är med i årets VM slutspel som du gärna hade sett spela VM, (vem och varför)? 
 7. Rangordna dom 5 st keepers som du anser är bäst i årets VM slutspel. Bara namn räcker. 
 8. Vilken målvakt kan bli ”VMs genombrott/överraskning” (en bubblare)?
 9. Finns det något land ni tror kan överraska i VM? 
 10. Vilket land tror ni vinner och blir världsmästare 2018 ? 


——————————————————————————————
Stojan Lukic Örgryte IS

1. Måste säga Serbien! Mina föräldrar är Serber så det är mitt ”andra” land!

foto: Bildbyrån

2. Jag hoppas verkligen Sverige kan gå vidare från gruppen! Tror Sverige kommer 2 a i gruppen men åker tyvärr ut mot Brasilien i åttondelen!

3. Ett starkt minne jag har är när Zlatan klackar in bollen mot Italien Buffon kommer utflygande men Zlatan är högt uppe med foten o klackar in den klassmål! (Kanske va EM) men ändå! 🙂
4. Jag älskar ju Canizares så får bli han!
5. Måste säga Alison Becker i Brasilien! Sen ska det bli kul att se Neuer spela igen efter sitt skadeuppehåll!
6. Jan Oblak tycker jag definitivt är värd att spela VM! En ruskigt stabil målvakt!
7. Alison Becker
    De gea
    Neuer
    Loris
    Courtois
8. Daniel Subasic i Kroatien är en bra målvakt men i VM tror jag han kan bli riktigt viktig för Kroatien! Så jag säger han!
9. Jag tror och hoppas Serbien överraskar!
10. Brasilien vinner VM!

——————————————————————————————————

Stéphanie Öhrström, Fiorentina Womens FC

foto: bildbyrån

1: Förutom Sverige hejar jag inte precis på ett visst lag men hoppas på många bra matcher, oavsett vem det är.

2: tror det blir tufft för Sverige. Tyskland är såklart favoriterna och tror Mexiko kan bli tuffa. Att gå vidare från gruppen skulle vara ett bra resultat totalt sett.

3: Skulle nog säga VM 2002. Sverige lyckades vinna dödens grupp med Anders Svenssons fantastiska frispark mot Argentina.4. Det är ingen favoritmålvakt nu men kommer ihåg att jag imponerades av Fabien Barthez under VM 98.

5: jag följer mest Serie A och i år har Alisson varit fondamental för sitt Roma. Han har hållit en väldigt hög nivå och har en målvaktsstil som jag gillar starkt!

6: Buffon delar i alla fall Italien i två läger. Jag är och kommer alltid vara ett stort buffon-fan så jag kommer sakna honom. Han förtjänade ett sista VM!

7: Hoppar rangordningen men mina Top 5 i årets VM är: Neuer, Alisson, De Gea, Szcesny och Courtois

8: Låter korkat men sett till Neuers skadeläge den senaste tiden så får det ändå bli en överraskning om han lyckas komma upp till sin höga nivå!

9: Sett till startelvan borde de inte vara en outsider men sett till deras resultat säger jag Argentina

10: tror det står mellan Tyskland och Brasilien. Även om Tyskland haft det lite tufft så är det ett turneringslag så tror de drar det längsta strået.

—————————————————————————–

Joakim Wulff , Sirius

foto: bildbyrån
 1. Vilket lag (förutom Sverige) hejar du på i VM ? SVAR:Jag hoppas det går bra för dom andra nordiska länderna Danmark och Island
 2. Hur tror du att det kommer att gå för Sverige i VM? SVAR:Förhoppningsvis tar dom sig vidare från gruppen men där tar det slut tyvärr.
 3. Vilket är ditt bästa VM minne i livet (gärna ett ögonblick och inte bara svara ex. VM94)? SVAR:Matchen mot Rumänien 1994 innehöll allt man kan önska i ett slutspel toppat med Ravellis två fantastiska straffräddningar. Den natten var magisk att få vara med om att uppleva framför tv:n. 
 4. Vilken målvakt är din VM favorit genom tiderna? SVAR:Jag upptäckte Walter Zenga under VM 1990 i italien. Han blev en idol för mig under det mästerskapet och en av anledningar till att jag också ville bli målvakt.
 5. Finns det någon målvakt i årets VM som du har ett gott öga till, i så fall vem och varför? SVAR:Jag har Fernando Musleras tröja som jag bytte till mig efter en Europacup match mot Lazio så han ligger varmt om hjärtat.
 6. Finns det någon målvakt som inte är med i årets VM slutspel som du gärna hade sett spela VM, (vem och varför)? SVAR:Att Buffon inte är med  är för mig sorgligt att han inte fick avrunda en fantastisk landslagskarriär i ett VM slutspel och visa att ålder bara är en siffra.
 7. Rangordna dom 5 st keepers som du anser är bäst i årets VM slutspel. Bara namn räcker. SVAR:Neuer, De Gea, Ederson, Courtois och Lloris
 8. Vilken målvakt kan bli ”VMs genombrott/överraskning” (en bubblare)? SVAR:Hade varit kul om Jordan Pickford storspelar unde VM och England får en ny målvaktshjälte. (om han nu spelar)
 9. Finns det något land ni tror kan överraska i VM? SVAR:Om det är en överraskning vet jag inte men Kroatien tror jag kan gå långt.
 10. Vilket land tror ni vinner och blir världsmästare 2018 ? SVAR:Brasilien får upprättelse efter förra VM.—————————————————————————

Daniel Angergård – skribent/reporter på Målvaktskanalen och tillvardags målvakt i Rynninge IK.

foto: Danne in action
 1. Vilket lag (förutom Sverige) hejar du på i VM ? SVAR: Spanien. Har alltid gillat dem då Real Madrid är favoritlaget & Iker Casillas är idolen. Hoppas de kan komma tillbaka på vinnarspåret efter ett antal tuffa år.
 2. Hur tror du att det kommer att gå för Sverige i VM? SVAR: Tror att det kommer bli svårt. Mexico är bättre än vad många vill tro. Om jag tippar med hjärnan blir Sverige 3:a i gruppen. Med hjärtat, då åker vi ut i åttondelsfinalen mot Brasilien. 
 3. Vilket är ditt bästa VM minne i livet (gärna ett ögonblick och inte bara svara ex. VM94)? SVAR: Svarar 2010 då Spanien som jag gillar vann guld. Minns Casillas avgörande frilägesräddning med en fin benparad på Arjen Robbens friläge. Även hur världen nästan stannade upp när Iniesta fick sitt läge att skjuta. Och sen att Iniesta hade en tröja under där det stod ”Dani Jarque för alltid med oss”. Espanyols lagkapten som tragiskt dog som 26:åringen av en hjärtattack. 
 4. Vilken målvakt är din VM favorit genom tiderna? SVAR: Iker Casillas. Har alltid varit min idol sedan barnsben. Han som gjorde att jag blev målvakt. 
 5. Finns det någon målvakt i årets VM som du har ett gott öga till, i så fall vem och varför? SVAR: Alisson. Han har kommit som en raket från ingenstans och gjort det fantastiskt bra. Är väldigt komplett och ser verkligen honom som en av de bästa i världen för tillfället. 
 6. Finns det någon målvakt som inte är med i årets VM slutspel som du gärna hade sett spela VM, (vem och varför)? SVAR: Självklart Gigi Buffon! Om inte den största, så en av de största någonsin på målvaktspositionen. Att få sett honom sjunga den italienska nationalsången och rädda bollar för sitt land en sista gång hade varit fint. Men nu får vi se Sverige istället ju, så ska inte klaga. 😉
 7. Rangordna dom 5 st keepers som du anser är bäst i årets VM slutspel. Bara namn räcker. SVAR: De Gea, Alisson, Neuer, Ter Stegen, Courtois. 
 8. Vilken målvakt kan bli ”VMs genombrott/överraskning” (en bubblare)? SVAR: Svårt att se en helt ny likt Keylor Navas 2014 att få ett så stort och oförutsett genombrott. Utan tror mer på att Alisson får visa upp sig för den breda massan. Tror inte alla har superkoll på hur bra han är! 
 9. Finns det något land ni tror kan överraska i VM? SVAR: Tror Uruguay kan gå riktigt långt. Minst kvartsfinal & det får väl ses som en liten skräll iallafall. 
 10. Vilket land tror ni vinner och blir världsmästare 2018 ? SVAR: Brasilien. Det mest kompletta & breda laget i turneringen. 

——————————————————————————-

Frank Pettersson, Jönköping Södra

foto: bildbyrån
 1. Jag tycker mycket om Engelsk fotboll så det får nog bli England.
 2. Jag tror och hoppas att vi tar oss vidare från gruppen, väl där tar det dessvärre stopp.
 3. Det måste vara förlängningen och straffarna mot Rumänien i kvartsfinalen -94. Först Kennets kvittering med en man mindre och sen vinst i straffläggningen!
 4. Mexicos Jorge Campos. Syr man sina egna målvaktskläder är man etta på min lista.
 5. Brasiliens Alisson. Kanske inte bäst men det ska bli kul att se om han kan följa upp sin säsong med Roma med en lika bra VM-turnering.
 6. Jan Oblak. I ett VM vill man alltid ha de bästa spelarna med och Oblak är om inte den bästa så åtminstone topp 3 i världen enligt mig.
 7. 1. Manuel Neuer. 2. David De Gea. 3. Alisson Becker. 4. Thibaut Courtois. 5. Hugo Lloris.
 8. Svarar med hjärtat och säger Robin Olsen. Tycker han varit riktigt bra i kvalet och som bäst i de matcher som gällt mest. Dessutom en målvaktsstil jag gillar – lugn och trygg.
 9. Marocko. Underskattat lag med en bra defensiv och en hel del kreativa spelare.
 10. Tråkigt svar men jag säger Brasilien. 

——————————————————————————-

Marcus Gerd , Svensk landslagsmålvakt i Futsal. Klubblag IFK Uddevalla Futsal.

foto: bildbyrån

 

 1. Vilket lag (förutom Sverige) hejar du på i VM ? SVAR: Tyskland
 2. Hur tror du att det kommer att gå för Sverige i VM? SVAR: Jag tror Sverige tar sig till minst åttondelsfinal!
 3. Vilket är ditt bästa VM minne i livet (gärna ett ögonblick och inte bara svara ex. VM94)? SVAR: När Fredrik Ljungberg nickade in 1-0 mot Paraguay i slutet av matchen vilket gjorde att Sverige gick vidare till slutspelet i VM 2006.
 4. Vilken målvakt är din VM favorit genom tiderna? SVAR: Gigi Buffon, solklar!
 5. Finns det någon målvakt i årets VM som du har ett gott öga till, i så fall vem och varför? SVAR: David De Gea efter hans återigen fantastiska säsong i Man United.
 6. Finns det någon målvakt som inte är med i årets VM slutspel som du gärna hade sett spela VM, (vem och varför)? SVAR: Helt klart Gigi Buffon som hade varit värd att få avsluta sin karriär med ett VM.
 7. Rangordna dom 5 st keepers som du anser är bäst i årets VM slutspel. Bara namn räcker. SVAR: Dea Gea, Neuer, Navas, Alisson, Lloris
 8. Vilken målvakt kan bli ”VMs genombrott/överraskning” (en bubblare)? SVAR: Alisson
 9. Finns det något land ni tror kan överraska i VM? SVAR: Tror Colombia kommer att ta sig väldigt långt.
 10. Vilket land tror ni vinner och blir världsmästare 2018 ? SVAR: Tyskland

_____________________________________________
Josefin Månsson , skribent/reporter på Målvaktskanalen och tillvardags målvakt i Hittarps IK.

foto: Jossan in action

1.Vilket lag (förutom Sverige) hejar du på i VM ? SVAR: Island 
2.Hur tror du att det kommer att gå för Sverige i VM? SVAR: åker ut i åttondelen
3.Vilket är ditt bästa VM minne i livet (gärna ett ögonblick och inte bara svara ex. VM94)? SVAR: Anders Svenssons frispark, Sverige Argentina 2002
4.Vilken målvakt är din VM favorit genom tiderna? SVAR: Buffon
5.Finns det någon målvakt i årets VM som du har ett gott öga till, i så fall vem och varför? SVAR: Neuer, Det är alltid roligt att se honom spela, han gör ofta det oväntade. Ska bli spännande att se honom efter skadorna! 
6.Finns det någon målvakt som inte är med i årets VM slutspel som du gärna hade sett spela VM, (vem och varför)? SVAR: Buffon, gentlemännens gentleman.
7.Rangordna dom 5 st keepers som du anser är bäst i årets VM slutspel. Bara namn räcker. SVAR: De Gea, Neuer, Alison, Schmeicel, Olsen
8.Vilken målvakt kan bli ”VMs genombrott/överraskning” (en bubblare)? SVAR: Jordan Pickford
9.Finns det något land ni tror kan överraska i VM? SVAR: Danmark
10.Vilket land tror ni vinner och blir världsmästare 2018 ? SVAR: Brasilien

__________________________________________________________

John Alvbåge , Omonia Nicosia

Foto: Stefan Geijer, Eventfoto Göteborg

 

 1. Vilket lag (förutom Sverige) hejar du på i VM ? SVAR: Island men också Argentina som jag alltid tyckt om sen jag var liten grabb.
 2. Hur tror du att det kommer att gå för Sverige i VM? SVAR: Hmmm, svårt att säga men jag tror dom kan åka ur gruppen MEN nu ska vi vara positiva och jag tror på kvartsfinal. Sverige slår ut Brasilien i åttondelen på straffar efter att Robin Olsen tagit 3 av straffarna. Sen blir det stopp i kvarten.
 3. Vilket är ditt bästa VM minne i livet (gärna ett ögonblick och inte bara svara ex. VM94)? SVAR: Jag har ett mycket svagt minne ifrån Vm 1990. Argentinas målvakt Sergio Goycochea blev stor målvaktshjälte det VM slutspelet och hans magnifika insats i straffsparksläggningen i Semi-Finalen mot värdnationen Italien var så vackert att se för en 7 årig pojk.
 4. Vilken målvakt är din VM favorit genom tiderna? SVAR: Där får jag säga Thomas Ravelli, jag var besatt av Ravelli under hela min uppväxt. Även om just Goycochea är en favorit såklart och även Belgiens Michel Preud’Homme. Preude’Hommes 94 VM var otroligt bra. Jag har aldrig sett en mer atletisk målvakt än honom, fantastisk. Sen Gigi Buffon 2006, oj vilken man! GOAT.
 5. Finns det någon målvakt i årets VM som du har ett gott öga till, i så fall vem och varför? SVAR: Oj, det är så många! Men Kasper Schmeichel gillar jag. Att gå ur sin faders skugga på det sättet han har gjort och att han påminner mycket om sin far gör att jag gillar honom skarpt. Sen Islands Hannes Halldorsson som tillvardags spelar i Randers hoppas man det går bra för. Han är en fantastisk profil och han ger alla nordiska målvakter hopp. Kan en målvakt ifrån Randers stoppa Messi och Dybala osv så ger det självförtroende till alla oss målvakter. Sen Argentinas Willy Caballero som nyligen debuterade i landslaget som 36-åring blir nu förstekeeper i VM efter Sergio Romeros skada. Jag hoppas att Willy gör en fantastisk turnering. Jag bara måste nämna Egyptens 45 åriga målvakt också El Hadary. Vilken atlet och förebild för alla målvakter. Han personifierar det att åldern är bara en siffra. 
 6. Finns det någon målvakt som inte är med i årets VM slutspel som du gärna hade sett spela VM, (vem och varför)? SVAR: Där får jag säga Slovenerna Jan Oblak och Samir Handanovic. Vilken målvaktsduo i ett så annars “dåligt” landslag. Dom skulle jag vilja se. Sen skulle jag givetvis vilja ha sett gud, dvs Buffon få avsluta karriären med ett VM men det satte Sverige stopp för och det ska vi ju vara glada för, eller? 😉
 7. Rangordna dom 5 st keepers som du anser är bäst i årets VM slutspel. Bara namn räcker. SVAR: De Gea, Ter-Stegen, Keylor Navas, Alisson Becker, Kasper Schmeichel.
 8. Vilken målvakt kan bli ”VMs genombrott/överraskning” (en bubblare)? SVAR: Nigeria har en 19åring i målet, Francis Odinaka Uzoho. 19 år och ska spela VM ! wow ! Men det ser också ut som att Alisson kommer att starta för Brasilien före Ederson. Tycker man fortfarande kan kalla Alisson för en “bubblare” då han för 1 år sen var helt okänd för dom flesta och nu snart blir han världens dyraste målvakt om han lämnar Roma! wow, vilken resa och vilken säsong för honom ! 
 9. Finns det något land ni tror kan överraska i VM? SVAR: Tror Peru kan bli en överraskning. Jag vet inte direkt varför. Jag har bara en magkänsla.
 10. Vilket land tror ni vinner och blir världsmästare 2018 ? SVAR: Jag tror på Brasilien, men svarade på fråga 2 att dom kommer att åka ut mot Sverige i åttondelen så då svarar jag Portugal med en galet laddad Ronaldo och med fina Rui Patricio där bak.___________________________________________
  Jennifer Falk, Kopparberg Göteborg

  foto: bildbyrån

   

  1.Brasilien
  2.Sverige tar sig till Åttondelen.
  3.Damer är det Hammarströms mål i krysset som är mitt bästa VM minne. För herrar är det nog matcherna mot Italien i VM playoffen. Har inget annat VM minne av Sveriges Herrar.
  4.Guillermo Ochoa 2014
  5.David DeGea. Han har varit min favoritspelare sen han kom till Manchester United. Det är väl mest för att han spelar i Man Utd som jag har ett gott öga till honom men jag gillar även hans spelstil.
  6.Ederson Moraes i Brasilien. Han är en offensiv målvakt med bra fötter och jag gillar att se honom spela.
  7.David DeGea, Manuel Neuer, Keylor Navas, Thibaut Courtois, Guillermo Ochoa.
  8. Jordan Pickford kommer att får sitt genombrott.
  9.Senegal tror jag kan överraska.
  10. Brasilien tror jag vinner hela turneringen.

 

Vilka svar har du på vår VM enkät ? Skicka in dina svar till malvaktskanalen@gmail.com så kan dina svar också dyka upp här, tack !

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*