VM livet och livet

JOHN ALVBÅGE BLOGGAR

Johns Blogg:

Wow!
Idag blev vi officiellt en öppen sajt, kan man väl säga! Alla killarna som ska blogga har börjat blogga , förutom Stojan som haft problem med inloggningen 😉 ska hjälpa honom, kingen! Annars så är vi igång! Fantastisk gäng e vi och vi kommer att växa! Vi vill ha med aktiva målvakter ifrån elitnivå som kan dela med sig av sin vardag till alla andra där ute! Vi måste ha in fler tjejer!!!!!!!! Vi vet och vi jobbar på det !!!!!!  🙂 Vi är igång, så kul

VM är igång, 2 dagar är avklarade och jag försöker se så mycket jag kan men att hinna med 3 matcher på en dag det går inte. Jag har faktiskt ett liv 😉
Jag har precis sett färdigt Portugal – Spanien och det var 95 minuter av njutning. Det var också en match som är så aktuell!
Med aktuell så syftar jag på MVKs senaste Podcast där jag talade med idrottspsykologen Johan Örtendahl om det mentala spelet som målvakt.
Det jag menar är att världens bästa målvakt, det anser iallafall 90% av fotbollsvärlden att han är, David Ge Gea. Han fick kämpa mentalt idag.
Jag sågar inte, jag gör det motsatta!
Jag syftar på det att det bara är sunt, utvecklande och mänskligt för målvaktsvärlden att se på!

Världens bästa målvakt hamnar i total obalans efter Ronaldos snabba skott som oturligt går in på Ge Gea och in i mål.
SVTs experter säger ordet som ALDRIG kommer att skrivas här på måövaktskanalen.se . Ordet som rimmar på “Fabbe”.

Vad vet “experterna” egentligen 😉
Klart dom vet mycket men analyserar man De Gea så går det sjukt fort och bollen drar sig inåt och sen utåt i och med Ronaldos hårda sträckta vrist och sen är bollen i när. BOOOM! Så fort och världens bäste målvakt är i obalans resten av matchen. Så intressant att se med ett “idrottspsykologiskt” öga.
PODDEN!

De Gea ville inte vara med såg det ut som efter det. Tog inga initiativ, stannade på linjen förutom en situation på en djupledsboll i andra halvleken där han kommer ut lite sent och krockar med Ramos.
Sen Ronaldos 3-3 frispark är “omöjlig” MEN är det någon i världen som kan ta en sån frispark så är det just David Ge Gea men inte idag…..för han var inte i balans.
Vilket var som jag skrev…..sunt, utvecklande och mänskligt att se !

Rui Patricio är en sån fin målvakt! En målvakt som får det svåra att se enkelt ut och får det enkla att se stabilt ut är en bra målvakt. Så bra.


Ryssland mot Saudi Arabien såg jag 90 min av. Hade datorn utomhus när jag gymmade i mitt egen snickrade utegym här på Cypern och den matchen KAN helt klart ha varit……………..ja jag skriver det………….riggad!
Asså vad hände…. Saudi Arabien var lama. Ett okay Ryssland, som borde vunnit matchen ändå såklart med 2-0 kanske med inte med 5-0…..ujujuj….kändes iallafall “konstigt”!

DAGENS PS ! Jag saknade Egyptens El Hadary på planen idag ! 45 åringen !!!!!!!!!!!! Även om El Shanawy som stod idag var riktigt bra så saknade jag ändå El Hadary 🙂 Men IRAN, wow! vilken team Spirit och så kul att se Ghoddos från Östersund på planen. Grym spelare.

—-B—-L—-O—-G—-G—-  15 Juni 2018 : 23:00 “Cypern tid” , Nu god natt ! Imorgon är en ny dag i VM livet och livet 🙂

Kram och tack för att just du är en del av Målvaktskanalen !

 

Har ni åsikter, tankar, funderingar om vad som helst till någon av alla oss på MVK så tveka inte och maila till malvaktskanalen@gmail.com

fråga om målvaktslivet, det mentala ? träningsmetoder…vad som ! Hör av dig ! MVK ska agera som ett community emellan alla oss keepers !
HA det gott/JOHN

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*