MVK presenterar Grupp-D

och här kommer en genomgång av Grupp-D

Grupp-D
Argentina
Island
Kroatien
Nigeria

MVK Kommenterar:
Spontant så sticker två lag ut som dom stora favoriterna. Argentina och Kroatien är stora favoriter men vi alla vet att Island är ett lag som vi aldrig kan räkna bort. Vi ska också veta att Island vann sin VM kval grupp före Kroatien!
Nigeria känns som det svagaste laget men har kvalitéer att kunna störa även dom bästa.

Målvakterna:
Om vi startar med Nigeria så är den ett generationsskifte på målvaktssidan där Vincent Enyeama varit en stor och viktig sista utpost i flera år och inte minst i senaste VM 2014. Nu är det nya tider och det satsas på en ny och betydligt yngre målvakt, Francis Odinaka Uzoho som är född 1998!
I Oktober blev Uzoho den yngsta utländska målvakten genom alla tider i La Liga då han som 18 åring gjorde sin debut med Deportivo La Coruna. I den 1,96 cm stora Uzoho står inför sitt livs utmaning då ett stundande VM slutspel väntar. Det ska bli spännande att se Uzoho som är en ny bekantskap i målvaktsvärlden som vi lär få se mycket av i framtiden.

Hannes Halldorsson är redan en Isländsk nationalhjälte efter senaste EM slutspelet där han stoppade självaste Cristiano Ronaldo i gruppspelet och där Island också slog ut England. Halldorsson som haft en tuff säsong med sitt klubblag Randers i den Danska SuperLigan. Randers var bara en kvalmatch ifrån att åka ur Superligan, men Halldorsson och han lag lyckades i sista matchen hålla sig kvar och den lättnaden är säkerligen riktigt skön att ha med sig in i stundande VM. Halldorsson är en enorm förebild för alla Nordiska målvakter för kan en kille ifrån den Danska Superligan stoppa Messi och kompani så ger det självförtroende till alla unga målvakter !

Argentina hade Manchester Uniteds magnifika andremålvakt Sergio Romero planerad som förstekeeper. En skada på träningslägret inför VM gjorde att Romero fick kasta in handduken. In i hans ställe kommer Willy Caballero 36 år gammal. Caballero har trots att han spelat regelbundet i den Spanska ligan under många år aldrigriktigt etablerat sig i landslaget. Caballero har inte ens en handfull landskamper trots sin ålder och han var med och vann sin första landskamp för Argentina så sent som i Mars 2018!
När Pellegrini som var Caballeros coach i Malaga under många år tog över Manchester City i 2013, så tog Pellegrini med sig sin säkra målvakt till England. Sen dess så har Caballero fått agera back up i både Manchester City och nu i Chelsea. Inför VM i Ryssland så har Caballero börjat etablera sig i landslaget som en av 2 målvakter och nu är Romero är skadad så är det då tid för Willy Caballero!

Danijel Subasic är numera en starkt etablerad keeper både i landslag och klubblag. Under 6 års tid så har han vaktat Monacos mål i den Franska Ligan och 33 åringen är snart uppe i 50 talet landskamper för sitt Kroatien. Subasic är en världsmålvakt även om han ofta inte nämns ibland dom allra största namnen så är han där uppe. Monaco är inte ett av dom allra största lagen i Europa och det är säkert därför som Subasic är lite underskattad. Man kan bara hoppas att han får visa upp sig från sin bästa sida i VM för här har Kroatien en riktigt fin målvakt.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*