MVK presenterar Grupp-F

VM I RYSSLAND 2018

här kommer en presentation av VM Grupp-F

Grupp-F

Mexico
Sverige
SydKorea
Tyskland

MVK Kommenterar:
Sverige har hamnat i en riktigt svår grupp där Världsmästarna Tyskland är stora favoriter. Mexico som är en helt galet tokig fotbollsnation har en förmåga att alltid gå vidare ifrån gruppspelet så här har vi ett lag som kommer ställa till stora problem för samtliga lag i gruppen. SydKorea vet vi inte så mycket om mer än att det är ett lag med speed och som har en storstjärna i Tottenhams Heung Min Son. Tyskland bör gå vidare sen är det helt öppet emellan Mexico och Sverige om vilket lag som kniper andraplatsen.

Målvakterna:
I Tyskland är det väldigt tight om 1a platsen då lagets kapten Manuel Neuer varit borta pga skada i c:a 8 månader inför VM och samtidigt har Marc André Ter-Stegen varit helt fantastisk i FC Barcelona. Förbundskapten Joachim Löw har dock gjort det ganska klart att är Nanuel Neuer helt frisk så är han nummer 1 trots Ter-Stegens fantastiska år med Barca. Det kan man verkligen diskutera om det är rätt men till och med Ter-Stegen har man kunnat läsa uttalanden ifrån att “Är bara Manuel frisk så är han Tysklands nummer 1”. Neuer har en enormt stor status i Tyskland helt enkelt och allt talar för att Neuer kommer att spela i premiären mot Mexico.

Guillermo Ochoa är ett fenomen på många olika sätt. En mer spektakulär keeper är svårt att hitta. På youtube kan du hitta den ena sjuka räddningen efter den andra och han ser ut som Superman om du ser alla hans räddningar på Youtube. VM 2014 så var han kanske turneringens målvakt om man ser till prestationen han levererade men trots alla dessa otroliga räddningar och prestationer så är det en målvakt som ständigt kämpat i ligorna och lagen där under den absoluta toppen. Det är lite annorlunda men Ochoa har haft en tendens genom hela karriären att hela tiden prestera i landslaget men att ofta hamna utanför i klubblagen. Nu sen några säsonger tillbaka dock så är han i Belgiska Standard Liege och får kontinuerlig speltid vilket borde göra att Ochoa kommer till VM med fin form. Kan Ochoa upprepa sitt fina spel ifrån VM 2014 så kommer Mexico bli ruggigt farliga i årets turnering!

Robin Olsen har växt ut till Sveriges absoluta nummer 1. Det gick fort när han väl tog platsen i MFF. På bara några år har Robin gått ifrån andra målvakt i MFF till solid nummer 1 i både landslaget och i FC Köpenhamn. Nu snackas det om superklubbar i Europa som är ute efter Robin. Robin nämns som både Romas och Liverpools nya målvakt bland annat.
Inför VM så har uppladdningen inte varit optimal då en axelskada har hindrat Robin ifrån en perfekt förberedelse. Den skadan ska nu vara läkt till 100% och Robin har också hunnit med att spela 1 ligamatch i Danmark samt alla landslagets förberedande matcher inför VM. VM kan mycket väl blir Robin Olsens stora entré på världsscenen. Det ska bli mycket intressant att se Robin i VM.

I SydKorea hittar vi en för oss Européer rätt okänd målvaktsprofil. Hyeon Woo Jo är heter SydKoreas keeper och med sina 189 cm och “bara” 75 kg så ser det ut som en kvick, spänstig och reaktionssnabb målvakt. Jo är SydKoreas stora målvaktsprofil och flertalet gånger har han blivit utsedd till den inhemska ligans bästa målvakt. Detta är också en målvakt som vi innan VM inte vet så mycket om men som vi sen efteråt vet betydligt mer om. 26 åringen står inför sitt första VM slutspel och det kommer är en stor uppgift han står inför. Jo kommer att få X antal avslut mot sig i detta VM slutspelet ser det ut som på förhand. Det ska bli väldigt kul att få stifta bekantskap med denna målvakten. Håll ögonen öppna för Hyenor Woo Jo !

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*