MVK presenterar Grupp-G

här kommer MVKs genomgång utav VM Grupp-G

Grupp-G

Belgien
Panama
Tunisien
England

MVK Kommenterar:
Belgien och England är stora favoriter. Skulle ett utav dessa två lagen inte gå vidare ifrån gruppspelet så är det en enormt stor missräkning! Ett varningens finger bör dock höjas i skyn för Tunisien som är ett svårslaget landslag. Inför VM har dom kryssat mot Portugal, Turkiet och förlorat med uddamålet mot Spanien. Tunisien kan mycket väl bli en mardröm för storlagen i gruppen. Belgien är faktiskt ett tänkbart finallag om man ser till startelvan som Belgien ställer upp med. Englands “nya” fartfyllda lag kan också gå långt i turneringen, anfört av lagkaptenen Harry Kane. Panama är hela VM slutspelets svagaste lag och nationen gör sitt allra första VM slutspel, minsta lilla poäng för Panama vore en succé för nationen !

Målvakterna:
Thibaut Courtois är en “stormakt” inom målvaktsvärlden. Han är “bara” 26 år men det känns som att han varit med hur länge som helst. Liga guld i Spanien och i England har han redan och han nämns alltid som en potentiell målvakt till dom allra största klubbarna när dom jagar målvakt. Med sina 1,99 cm och fysik och teknik kombinerat på ett imponerande vis så är Courtois en av dom stora målvaktsprofilerna i världen idag. Belgien är starkt rustade på målvaktssidan.

Panama är en blåbärsnation inom fotbollen men på målvaktssidan så har laget en stark sista utpost. Jaime Penedo är nationens trygghet och rutinerade “pappa” i laget. Jaime har c:a 130 landskamper och att få uppleva ett VM slutspel är en fantastiskt fin erfarenhet på äldre dar. Jamie spelade i LA Galaxy emellan åren 2013-2015 och det var under den tiden som han slog igenom internationellt då många fina insatser blev kända då hans otroliga räddningar spred sig via nätet. Idag spelar Jaime i Dynamo Bukarest i Rumänien där han verkar trivas bra då han nyligen förlängde sitt kontrakt där.

Tunisiens målvakt blir också en “ny bekantskap” på målvaktscenen. Det är underbart när dessa lite okända profilerna dyker upp. Mouez Hassen är född och uppvuxen i Frankrike men har Tunisiska föräldrar och har spelat i stort sett alla dom Franska landslagen ifrån U-16 till U-21. Inför VM i Ryssland fick Mouez Hassen förfrågan att representera landet hans föräldrar kommer ifrån och tog beslutet att bli Tunisisk landslagsman istället för Fransk. Landslagsdebuten kom i Mars 2018 och Hassen har god chans att få sitt stora internationella genombrott under VM då han ställs mot både Belgien och England där han bör få ett och annat avslut mot sitt mål. Till vardags så spelar han i Ligue-2 laget Chateauroux och han har erfarenhet ifrån Liague-1 fotboll då han under flera år representerade FC Nantes. Håll ögonen på Mouez Hassen i VM gott folk.

Det är ett generationsskifte på den Engelska målvaktshimlen. Borta är Joe Hart som under många år varit Englands nummer 1. Nu är det Evertons Jordan Pickford som kommer att få det stora ansvaret att vakta det Engelska målet. Det är en speciell uppgift, ansvaret är stort och inför varje stor turnering så förväntas det stordåd ifrån dom Engelska supportrarna. 24 åringen som blev Englands dyraste målvakt genom alla tider då han lämnade Sunderland för Everton i 2017 har gjort en fin säsong i Everton och ses som Englands nya stora målvakt. Pickford är inte den enormt stora målvakten rent fysiskt med sina 1,85 cm men är och ses som en rätt komplett målvakt. Han ses som en modern keeper som också är väldigt bra med fötterna och i sina igångsättningar. Om Pickford kommer att klara av det stora ansvaret och växa med uppgiften under VM det återstår att se men att England har fått fram en värdig ersättare till Joe Hart det är helt klart. Faktum är att hela Englands målvaktuppsättning är riktigt fin med både Jack Butland och Nick Pope som dom andra två i truppen. Framtiden ser ljus ut på den Engelska målvaktssidan och kanske har vi en Engelsk målvakt som kan vinna en straffsparksläggning för nationen för en gång skull.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*