MVK Presenterar Grupp-H

GRUPP-H

och här kommer en genomgång av den sista VM gruppen

Grupp-H
Colombia
Japan
Polen
Senegal

MVK Kommenterar:
Här har vi en riktigt öppen grupp. Här känns det som alla laget har lika stor chans att gå vidare. Spontant så sticker Colombia ut då dom är en historiskt stark VM nation och lag som Senegal och Japan känner man inte till så mycket men det är två lag som mycket väl kan gå vidare. Polen är en stark fotbollsnation och dom vann sin VM kvalgrupp 5 poäng före Danmark så det är ett bra lag som kommer till VM. Är dom bra nog för att nå en åttondelsfinal, det återstår att se.

Målvakterna:
David Ospina
som fyller 30 år iår är en stabil målvakt som Colombia känner sig trygga med. Den spektakulära 29-åringen bjuder alltid på något när han spelar, det kan vara flygande språngnickar utanför straffområdet eller fina straffräddningar eller fantastiska parader på mållinjen. Ospina är en är en fin målvaktstyp, väldigt reaktionssnabb och orädd. Efter flera år med starka insatser i Franska Nice s köpte Arsene Wenger Ospina till Arsenal till säsongen 2014 efter hans fina VM slutspel. Sen dess har han fått agera back up till Petr Cech och gör det i stort sätt bra varje gång han får chansen. Han närmar sin 100 landskamper för Colombia och ska nationen göra ett lika bra VM som i 2014 så krävs det att Ospina tar fram sitt bästa spel eftersom att denna gruppen kommer att bli tight.

Japan har en riktigt rutinerad sista utpost i Eiji Kawashima. 35 åringen har VM erfarenhet ifrån förr och är en Asiatisk målvakt med många års erfarenhet ifrån Europeiskt spel, vilket är ganska så ovanligt då dom allra flesta duktiga Asiatiska målvakterna stannar i sina inhemska ligor där dom blir storstjärnor och får bra betalt. Kawashima är ett undantag då han i 8 års tid spelat i olika klubbar ute i Europa. Han har spelat för Lierse och Standard Liege i den Belgiska ligan och Dundee United i Scottland. Nu tillhör han FC Metz i den franska ligan där han spelat sen 2016. Kawashima är en väldigt stabil målvakt som man vet vad man får utav, han har inga direkta svagheter utan är bra på allt samt att han vet sina begränsningar då han med sina 35 år är väldigt erfaren.

I Polen är det ruggigt tight om vem som ska få vakta målet, vilket det har varit i flera år nu. Lukas Fabianski är den målvakten som ofta fått förtroendet i dom stora turneringarna men bakom honom så finns Juventuskeepern Wojciech Szczesny. Vem som kommer att spå förtroendet nu i VM är fortfarande lite oklart men det talar för Szczesny så han haft en stabil säsong med Juve och Fabianski som återigen stod varje match för sitt Swansea i Premier League men där laget åkte ur. Szczesny var i många år supertalangen som man väntade på skulle ta det där sista stora stegen till att bli en absolut världsmålvakt. Det var under tiden i Arsenal där han riktigt ung fick chansen och han varvade stora insatser med stora misstag. Vilket lätt sker i unga år men spelar man i en storklubb som Arsenal så märks det extra mycket och rubrikerna bli extra stora. Flytten till Italien och Roma i 2015 blev ett enormt lyft för honom. Där blev han den där stabila, lugna och trygga sista utposten som han haft potentialen till i Arsenal men inte riktigt lyckats. Ganska snabbt blev han en av Serie-A’s bästa målvakter och då i 2017 så värvades han till Juventus för att så småningom kunna ta över efter självaste Gigi Buffon.

I Senegals mål hittar vi Khadim N’Diaye som spelar i Soraya AC på Guinea till vardags. Vi ska var ärliga att här är nog den målvakten vi har allra sämst koll på. Det vi hittat på honom är att han faktiskt var i Kalmar FF under 2012. Sejouren i Kalmar blev kort då han bara var där på lån under ett halvår. 33-åringen ska bli väldigt intressant att se i VM där han spelar i ett lag som helt klart har potentialen att överraska!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*