Ung Ukrainsk målvakt till Real Madrid

Silly Season

Foto: Bildbyrån

Som under alla transferfönster ryktas alla möjliga toppmålvakter till Real Madrid, för att bli klubbens nästa galactico-värvning. De hetaste ryktena denna sommar har varit David De Gea och Thibaut Courtois, men nu är ett hyfsat okänt namn klar för klubben.

Igår presenterade Real Madrid 19-åringen Andriy Lunin. Målvakten spelade föregående säsong i ukrainska Zorya Luhansk, som slutade på fjärde plats i den inhemska ligans slutspel. Den slutplaceringen resulterade i en kvalplats till Europa League. Just den turneringen spelade klubben den gångna säsongen och var i Östersunds grupp.

Marcas uppgifter säger att prislappen ligger på 14 miljoner euro och det finns ingen officiell prislapp uttalad från Madrid-klubben.

Detta är en mycket spännande spelare som säkerligen kommer att vara en toppmålvakt i framtiden och vara en man för de stora klubbarna och matcherna. Men värvningen ses nog mer som en investering för framtiden och det känns inte som att han skulle konkurrera ut Keylor Navas för tillfället. Navas har visat de senaste säsongerna vilken fantastisk målvakt han är och har fått en fin start på VM. Real Madrid låter förmodligen han vara med på försäsongen och tar sedan ett beslut om det blir ett lån för att få speltid. Eller om han imponerar så pass mycket att han tar en av de två trupplatserna. Hursomhelst är detta ett stort framtidslöfte, så lägg namnet på minnet.
År1999 är han född Andriy Lunin.
Ps: Andra lovande “99or” är Milans Gianluigi Donnarumma och Watfords Pontus Dahlberg.

Daniel Angergård

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*