Skadedrabbad Maron på väg tillbaka

DAMALLSVENSKAN

Foto: Peter Skaugvold BILDBYRÅN

Efter en längre tids frånvaro ryktas nu Kristianstad DFFs målvakt Brett Maron vara påväg tillbaka. Hon har saknats från match och träning mer eller mindre hela våren men har nu genomgått en operation för att åtgärda ett problem med hennes fot och sägs nu vara påväg tillbaka. 

Inför årets damallsvenska satte Kristianstad DFF upp höga ambitioner. Man gick ut med målsättningen att vara en av medaljkandidaterna vid slutet av säsongen. Lyckas man skulle det i så fall vara den första allsvenska medaljen för den skånska klubben. Under de 6 första omgångarna var Kristianstad DFF obesegrade och i den 6e matchen besegrade man dessutom storfavoriten Rosengård med 2-0 på Kristianstad Arena.

Sedan i mars har målet vaktats av 19-åriga Moa Olsson. Moa har tillhört klubben sedan 2015 men var under hela förra säsongen borta från spel till följd av en korsbandsskada. Under åren hon har tillhört klubben harklubbens uttalade förstamålvakt varit Amerikanska Brett Maron. Maron har dock förföljts av skador vilket gjort att Moa redan under 2015 och 2016 fick hoppa in i enstaka matcher och axla rollen mellan stolparna.

Brett Maron mot Piteå 2017. Foto: Peter Skaugvold BILDBYRÅN

I år har situationen varit annorlunda då Brett saknats från matcher och träningar sedan tidigt i våras. Beskeden från klubben har varit blandade. Först var det en knäskada som höll henne borta på obestämd tid. Senare under våren gick man istället ut med att Maron tagit en paus. I början av maj uttalade sig klubbchefen Niclas Rhodin om att klubben tillsamman med Maron tagit beslutet att hon inte skall spela på ett tag och att man kan se det som en sorts time out. Den bakomliggande anledningen till time outen skulle vara personliga problem, men också att problemen med knän och annat skulle ha påverkat.

I och med detta har Moa Olsson under våren agerat ensam målvakt. Under träningar har klubbchefen tillika målvaktstränaren fått stå i det ena målet och på matcherna i landets högsta serie har ett av lagen alltså inte haft någon reservmålvakt på bänken. Å andra sidan har man inte heller behövt det då Moa gjort en fin säsong hittills och knappast kan klandras för de två senaste förlusterna. Kristianstad DFF ligger nu på en femte plats i tabellen och möter idag serieledarna Piteå hemma i Kristianstad. Även idag är det Moa som tar platsen mellan stolparna, men vad som händer framöver är nu ovisst.

Tidigt i juni genomgick Brett Maron en operation av ena foten. i samband med detta skrev Kristianstadbladet att det egentligen var problemen med foten som låg bakom hela problematiken under våren. Operationen skall ha gått bra och i bästa fall tar det bara veckor innan man är återställd. Enligt Kristianstadbladet är Brett Maron i rehabträning nu så u återstår det att se om Maron är tillbaka snart och om hon lyckas ta tillbaka platsen i målet från Moa Olsson.

Moa Olsson i matchen mot Vittsjö april 2018. Foto: Avdo Bilkanovic BILDBYRÅN

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*