Rosengård – Linköping

DAMALLSVENSKAN

Matilda Haglund under fotbollsmatchen i damallsvenskan mellan Hammarby och Linkšöping Foto: Simon HastegŒård / Bildbyrån

Det blev ett sent avgörande i toppmatchen emellan Rosengård och Linköping. I den 87 minuten kom avgörandet 2-1 till Linköping. Zecira Musovic och Matilda Haglund gjorde båda två en bra match och Zecira hade faktiskt en del otur i matchen. Zecira gjorde på Linköpings 1-0 mål gjorde en fin räddning men där returen oturligt kom tillbaka ut och på den returen kunde Linköping sätta 1-0.

Vi gjorde ett inför reportage inför kvällens match:
Ikväll är det dags för den näst sista matchen i damallsvenskans nionde omgång. Rosengård möter Linköping hemma på Malmö IP, och det är en viktig match för alla inblandade.

Inför starten av allsvenskan trodde man att den här matchen skulle kunna vara en direkt avgörande match i guldstriden. Men mycket har hänt sedan april och idag återfinns Linköping på en 8e plats. För deras del är det oerhört viktigt att få med sig 3 poäng från kvällens möte för att hänga med på övre halvan av tabellen och kunna vara med och kriga om topplaceringar.

För Rosengård handlar det istället om att man har chans att för första gången i år gå om seriesuveränen Piteå som snöpligt förlorade först mot Rosengård förra helgen och senast mot Kristianstad DFF. Men för att göra det krävs det att man vinner mot ett hungrigt Linköping som har börjat hämta sig efter omställningarna det innebär att både byta tränare och bli av med sin första målvakt under en och samma månad.

Om vi då tittar på målvaktsmatchen har vi en spännande duell framför oss. I Rosengårds mål står en av allsvenskans stora profiler och det svenska landslagets andramålvakt, Zecira Musovic och i det andra målet hittar vi Matilda Haglund som nyligen tagit över rollen som första val i målet efter att Hilda Carlén blivit gravid.

Tittar man på en statistisk jämförelse ser vi att det är två målvakter med helt olika förutsättningar. Men som vi alla vet så behöver det inte spela någon roll, det är först 20.30 ikväll när matchen spelats som vi vet utgången. Kommer Zecira gå in i omgång 9 som serieledare eller kommer Matilda få vara med om att vinna mot den favorittippade giganten inom svensk damfotboll?

Statistik inför matchen

  Zecira Musovic Matilda Haglund
Ålder

22

22

Antal allsvenska matcher 2018:

8

4

Antal allsvenska matcher totalt:

50

6

Antal Ungdomslandskamper:

35

16

Poäng/match allsvenskan 2018

2,375

1

 Insläppta mål/match allsvenskan 2018

0,5

1,25

Matilda Haglund under fotbollsmatchen i damallsvenskan mellan Hammarby och Linkšöping
Foto: Simon HastegŒård / Bildbyrån

skrivet av: Josefin Månsson

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*