El Hadary är nu den äldsta VM spelaren genom tiderna

RYSSLAND 2018

1973 slutade Vietnam Kriget och filmer som Exorcisten och Den sista Färden(Deliverance) gick på bio. Nya heta artister var Abba och Stevie Wonder och det var samma år som Essam El Hadary föddes

Essam El Hadary är numera den äldsta spelaren i VM historien. Det blev en onödig förlust för Egypten mot Saudi Arabien med 2-1 men matchens lirare var helt klart El Hadary. En straffräddning och flera andra fina aktioner kom ifrån 45 åringen i Egyptens mål!
Den exakta åldern är 45 år och 161 dagar för Hadary. Det förra rekordet var på 43 år och det tog Colombias legendariska keeper Mondragon 2014 då han byttes in i Colombias sista gruppspelsmatch. Då var han 43 år!

Andra legendariska VM keepers som bevisat att åldern bara är en siffra är; Peter Shilton England 40 år. Pat Jennings NordIrland 41 år. Dino Zoff som vann VM guld 1982 som 40 åring! Legender!

SENASTE NYTT

Buffon använder drömmen om Champions League titeln som drivkraft.

Den levande legendaren Gianluigi Buffon stod i helgen Turinderby sin 648e Serie-A match och gick då om Paulo Maldinis gamla rekord med flest spelade matcher i Italiens högsta liga.  Den idag 42 åriga målvakten berättade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*