Sverige och Danmark till åttondelsfinal

Island är utslagna

Om vi fokuserar på dom nordeuropeiska länderna så kan vi konstatera att Kasper Schmeichels Danmark är vidare ifrån gruppen. Robin Olsen och Sverige är vidare och Hannes Halldorssons Island är utslagna!

Det blev en andraplats i grupp-c efter Frankrike för Kaspers Danmark. Nu väntar kanske VMs bästa lag hittills i turneringen, nämligen Danijel Subasics Kroatien.

Kasper som tog över sin fars rekord i det Danska landslaget efter 1-0 segern mot Peru. Den längsta hållna nollan i det Danska landslaget, 471 minuter. Det gamla rekordet var på 470 minuter utan att släppa in mål i landslaget.

***
Sverige vinner sensationellt grupp-f före Mexico och Tyskland är utslaget! En otrolig skräll om någon hade sagt detta inför VM men som det har sett ut spelmässigt så är det absolut ett rättvist resultat. Neuer har kämpat för att få resultat men laget har inte fungerat som det ska. Mexico rivstartade VM med att besegra Tyskland och Ochoa är en av VM turneringens stora målvakter hittills. 3-0 förlusten mot Sverige i den sista gruppspelsmatchen gör att statistiken nu inte är så bra men ser man tilll prestationen så har den vari otroligt bra ifrån Guillermo Ochoa.
Robin Olsen tillsammans med den enorma Svenska defensiven ser ruggigt starka ut. Robin fick kämpa en del mot Tyskland men har med sitt fina samarbete med backlinjen gjort att han inte behövt göra så enormt många stora räddningar än. Detta tyder dock på en väldig styrka i laget att man är defensivt desciplinerade och Sverige har nu en stor chans att kunna gå långt i turneringen.

foto: bildbyrån

I åttondelsfinalen väntar Schweiz och Yann Sommer för Robin Olsen och Sverige.  Ochoas Mexico får möta Alissons Brasilien ! 

***
Hannes Halldorssons Island gjorde det igen, dvs överraskade en hel fotbollsvärld och föll med flaggan i topp!
Vilka insatser och minnen dom gav sitt folk och alla fotbollsfans i världen. Hannes straffräddning ifrån Messi och insatsen mot Argentina är målvaktshistoria redan nu!
Ifrån Islands grupp så gick Kroatien vidare som 1a och Argentina reste sig efter 1-1 match mot Island och tog sig samman och gick vidare som 2a.

***

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*