“Vi hade kunnat vinna VM”

VM I RYSSLAND

Vi hade kunnat vinna VM. Vi skulle ha mött Ryssland i kvartsfinal och det är många stora lag som fallit bort, säger Kasper Schmeichel till Danska Ekstrabladet.
Givetvis var det en mycket besviken Kasper Schmeichel som mötte pressen efter matchen men också en stolt målvakt som fått hela målvaktsvärlden att berömma hans insatser i VM. Det blev en uppvisning i fantastiskt målvaktsspel under straffsparkarna mot Kroatien där Danijel Subasic lyckades ta 3 av Danmarks 5 straffar och Kasper Schmeichel räddade 2 stycken av Kroaterna.

Kasper räddar Modrics första straff under förlängningens sista minut.

Kasper Schmeichel räddade också Luka Modrics straff i förlängningen men Subašić fick sista ordet med tre straffräddningar, otroligt!

– Det bara snurrar i huvudet just nu. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga… Det känns naturligtvis väldigt jobbigt. Jag tycker vi förtjänar att gå vidare. Vi skapar de bästa chanserna under ordinarie tid så jag tycker vi borde ha vunnit matchen. Sa Kasper Schmeichel i en tv intervju direkt efter matchen.

– Man kan inte kliva in i en turnering om man inte tror att man kan vinna. Vi skulle ha mött Ryssland i kvartsfinal och det är många stora lag som fallit bort redan på det här stadiet och vi hade haft möjligheterna att vinna VM. Vi hade inte turen med oss mot Kroatien, men vem vet hur långt vi hade kunnat nå om vi hade haft det, säger Schmeichel till Danska Ekstrabladet.

Målvakten tycker att Danmark förtjänade en kvartsfinalplats mer än Kroatien.

– Vårt försvar levererade gång på gång och vi är fortfarande obesegrade över 90 minuter. Vi lyckades spela som ett lag och gjorde ett väldigt bra VM. Jag lämnar med en känsla av stolthet, inte bara för laget utan alla bakom laget och spelarna som inte spelade så mycket. De har stått upp varenda träning och gett allt de har, säger Kasper.

Kasper Schmeichel skriver på sina egna sociala medier dagen efter uttåget att han trots nederlaget mot Kroatien så är han stolt! Han tackar alla kring det Danska landslaget och folket för stödet igenom turneringen och han skriver att laget är ett ungt lag och att framtiden för landslaget ser ljust ut.

Kasper och Suba efter matchen !

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*