Buffon klar för PSG

ÅRETS TRANSFERBOMB !

Det var bara en tidsfråga.
Det som hela målvaktsvärlden spekulerat i sen minst 1 månad tillbaka. Buffon lämnar Juve efter efter över 500 matcher i klubben och efter 9 ligatitlar på 17 år !

Nu som 40 åring så lämnar Gianluigi Italien för första gången i karriären och PSG blir klubben i minst 1 år framöver. Buffon har skrivit på ett 1+1 års kontrakt och PSGs ordförande Nasser al-Khelaïfi sa följande då övergången var klar:
“Vi känner stor stolthet över att kunna välkomna Gianluigi Buffon till Paris Saint-Germain-familjen”.

 

MVK Kommenterar Buffons övergång till PSG:
Vad ska man säga…detta är en transferbomb även om man förstått under en längre tid att detta skulle ske. Den största av dom alla (enligt många) väljer att fortsätta spela vid 40 års ålder och han byter klubb, väldigt intressant!
I den senaste Podden men Thomas Ravelli så sa Ravelli en bra sak. “Känner Buffon fortfarande att fotboll är det roligaste han vet så givetvis ska han fortsätta om motivationen finns där”.
Bevisligen så finns motivationen där för Buffon och då är det rätt att han fortsätter. Saken är den att det kanske är exakt detta som Buffon behöver för att få en boost i karriären, dvs ett klubbyte! 17 år i en och samma klubb kan lätt bli att man står lite stilla på samma ställe.

Buffon är för evigt en legendar i Juve och det går inte att åstadkomma mer än vad han gjort där. Det är ju den där Champions League titeln han saknar och efter att ha förlorat 3 finaler med Juve (2003,2015,2017) och den tunga semifinalförlusten mot Real Madrid i höstas så känner kanske Buffon att han aldrig kommer att kunna vinna CL med sitt Juve. Nu blir det en boost i karriären i en ny miljö och vem vet…kanske kan Buffon får sin CL titel med Paris?
Drömmen finns där nu igen och det känns faktiskt riktigt spännande med detta klubbytet nu när allt är klart. Klart man har varit skeptisk, “är det inte bättre att han slutar och går i pension?”.

Nej, det är inte det om han har motivationen. Åldern är bara en siffra och det bevisar Buffon. Han har inte heller officiellt sagt nej till mer landslagsspel. Det blir också spännande att se vad som kommer att ske där. Fortsätter han ytterligare några år i landslaget nu också?
Paris får en speciell målvaktssituation nu iallafall. Ett helt år på bänken för Areola och ännu ett år till för Kevin Trapp är nog inte aktuellt, så vad kommer Buffons ankomst till Paris att innebära för dessa killarna? Kanske vill dom vara kvar och lära av den “bästa” eller så blir det ett klubbyte. Kanske en utlåning av Areola och eller försäljning av Trapp är nästa steg för PSG. Det snackas om Newcastle eller Crystal Palace för Areola. Rafa Benitez är enligt flera tidningar ute efter Paris unga målvakt.
Franska ligan har aldrig känts mer spännande att följa nu….tack vare Gigi Buffon ! The G O A T

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*