Landslagsmålvakt klar för Linköping

DAMALLSVENSKAN

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Bara två dagar efter att vårsäsongen är slut för Linköpings FC presenterar klubben både ny tränare och en stjärnvärvning på målvaktssidan i form av kanadensiska Stephanie Labbé.

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

I våras, bara några matcher in i säsongen gick Linköpings FC ut med beskedet att Hilda Carlén avslutade säsongen i förtid då hon var gravid. Sedan dess har unga Mathilda Haglund vaktat målet i klubbens matcher i damallsvenskan.

Efter en knackig start resultatmässigt för klubben, då man till och med var nere och balanserade runt nedflyttningsstrecket, så har man nu knappat in på toppen i tabellen. En stark avslutning på våren har gett den regerande mästaren hoppet tillbaka om en toppstrid under hösten.

För att stärka sina positioner har man nu slagit på stort och värvat in omtalade målvakten Stephanie Labbé från Kanada. Stephanie har under våren varit omskriven då hon var aktuell för spel i Calgary Foothills Soccer Club – Ett nordamerikanskt herrlag. Hon blev dock stoppad av förbundet och dealen föll igenom.

Labbé är Kanadas landslagsmålvakt och var senast med när laget tog OS-brons i Rio 2016. Hon har också ett förflutet i Sverige som målvakt i både KIF Örebro och Piteå. På klubbens facebooksida skriver de att i Stephanie får de en välmeriterad målvakt som är reaktionsstark och bra i sitt offensiva spel.

Även Stephanie själv uttalar sig på Linköpings facebooksida.
– Jag är stolt över att vara med i LFC och att ta med min erfarenhet och ledarskap till truppen. Jag började min professionella karriär i Sverige för 9 år sedan, och jag är så glad att komma tillbaka till ett land som alltid har haft en speciell plats i mitt hjärta.

Stephanie ansluter till Linköping i slutet av juli och vi på målvaktskanalen kan inte annat än att glädjas åt att när damallsvenskan startar upp i början av augusti igen finns det ytterligare en världsmålvakt i svensk fotboll.

Josefin Månsson

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*