Intervju med Oscar Linnér

MVK intervjuar

Foto: Bildbyrån

Parallellt med VM har även Allsvenskan dragit igång igen efter uppehållet. I toppen hittar vi AIK, som i skrivande stund är serieledare. Imorgon spelar laget sin första match i Europa League kvalet. Målvaktskanalen har fått en frågestund med Oscar Linnér inför hösten.

Foto: Bildbyrån

Skönt att Allsvenskan är igång igen?

– Väldigt kul att det drar igång igen. Nu har det varit en period av hård träning och därför känns det riktigt bra återigen att få ställa sig mellan stolparna och ösa på.

Oscar Linnér startade i de fem inledande matcherna, men missade ett antal matcher under våren på grund av en knäskada som satte stopp. Men knäet är det ingen fara med nu.

– Det är bra. Nu handlar det om att träna extra skadeförebyggande för att undvika framtida skador.

Hur har du hållit igång under uppehållet? 

– Först några dagars semester för att vila huvudet från fotboll. Sen var jag iväg med U21-landslaget och fick göra min debut där i en EM-kval match mot Malta. Efter det tillbaka hem till Stockholm för att börja träna.

Förutom att Allsvenskan dragit igång igen, där AIK tog tre viktiga poäng borta mot Trelleborg i 4-1 vinsten, ska Stockholmsklubben ut på ett Europa äventyr. Imorgon ställs de borta mot irländska Shamrock Rovers FC. Denna resa är något Linnér ser fram emot.

– Det ska bli roligt att få mäta oss med internationellt motstånd. Senast vi fick mäta oss mot internationellt motstånd var mot Shaktar Donetsk i Dubai och mot dem stod vi upp otroligt bra, så det känns som att detta lag ska kunna göra bra ifrån sig.

Hur bra koll har du på Shamrock Rovers FC?

– Ingen alls. Men vi förbereder oss som att vi skulle möta tuffast möjliga motstånd.

Foto: Bildbyrån

Blir det svårt att hitta en bra balans mellan att satsa på både Allsvenskan och Europa League?

– Det ställer krav på ett högt fokus under denna tidsperiod då matcherna löper parallellt. Återhämtning och rehabträning kommer att vara en nyckel.

***

Är det någon målvakt som imponerat extra på dig under VM?

– Kasper Schmeichel klev fram då hans lag var i väldigt kritiska lägen, vilket alltid är mycket imponerande. Tycker även att Thibaut Courtois och Hugo Lloris ser riktigt bra ut. Till sist vill jag även hylla Robin Olsen som stod för ett väldigt bra mästerskap, imponerande insatser!

 

Målvaktskanalen önskar Oscar Linnér lycka till inför höstens utmaningar och tackar för att du tog dig tid.

 

Daniel Angergård

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*