Vart ska Hart?

Silly Season

Foto: Bildbyrån

Sedan 2006 har Joe Hart tillhört Manchester City. De första säsongerna bestod mest av lån, precis som det gjort de två senaste. Många är vi nu som ställer oss frågan, vart ska Hart nu?

Foto: Bildbyrån

Som 20-åring gick han på sitt första lån från City, då till Tranmere Rovers. Senaste säsong var det dock till West Ham där det blev 19 framträdanden. Joe Hart har inte haft det jättelätt sedan Pep Guardiola anlände till Manchester-klubben. Den spanske tränaren ansåg Hart inte tillräckligt bra med fötterna för att spelas som förstemålvakt och tog då in Claudio Bravo. Och förra sommaren värvades Ederson in från Benfica och gjorde inte konkurrenssituationen lättare.

Nu har försäsongsträningen för de flesta lagen dragit igång och så även för Citys del. En som är med där är Joe Hart som fortfarande har ett år kvar på kontraktet med klubben. Men det mest troliga är att han denna gång lämnar Manchester City permanent, vilket ESPN rapporterar om.

Klubbarna som ryktas vara intresserade av Hart är portugisiska Sporting Lissabon och franska Nice. Det har även skrivits om en eventuell övergång till MLS. I Sporting Lissabon råder det en del kaos för tillfället, då de sparkade sin nya tränare efter bara ett par dagar, och flera spelare som vill säga upp sina kontrakt efter en incident med fansen på träningsanläggningen i slutet av den senaste säsongen. En av dem som gjort det och lämnat är Rui Patricio som är klar för Wolves. Sporting har dock värvat Emiliano Viviano från Sampdoria så dessa rykten om Lissabon kan vi nog avskriva.
Franska Nice har fem målvakter under kontrakt förtillfället (flera utlånade) och Patrick Viera som är klubbens nya tränare har tillträff efter dessa ryktena om Nice drog igång så kanske är Nice helt avskrivet också. Faktum är att ryktet om MLS känns mest troligt just nu och det vore ett lyft för hela ligan om Joe Hart dök upp på andra sidan Atlanten.
Vi får helt enkelt bara avvakta och se vad som händeroch ni kan se på Youtubevideon nedanför att han kan än, Joe Hart!

Daniel Angergård

SENASTE NYTT

Buffon använder drömmen om Champions League titeln som drivkraft.

Den levande legendaren Gianluigi Buffon stod i helgen Turinderby sin 648e Serie-A match och gick då om Paulo Maldinis gamla rekord med flest spelade matcher i Italiens högsta liga.  Den idag 42 åriga målvakten berättade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*