Robin KLAR för Roma !

Den största Svenska Målvaktsövergången genom alla tider är nu klar

FCK säljer Robin Olsen till AS Roma för 120 miljoner kronor. Den största Svenska målvaktsövergången är nu ett faktum och Robin byter nu hemmaplan ifrån Parken i Köpenhamn till Roms Olympiastadion!

Sveriges och Robin Olsens framfart i VM i Ryssland blev det perfekta skyltfönstret och det har efter VM talats om klubbar som Liverpool, Barcelona och Roma. När Alisson Becker lämnade Roma så tog ryktena fart och under måndagen rester Robin till Rom och gjorde klart alla detaljer och kontraktet är nu

Foto: Bildbyrån

underskrivet och klart. Robin tar i princip över Alissons kontrakt och kommer att tjäna c:a 15 miljoner kr per år i Roma. Robin är värvad som 1a keeper men kommer att få tampas om platsen med Antonio Mirante som också är ny i klubben denna säsongen sen han värvats in ifrån Bologna.

MVK kommenterar: Vi kan bara lyfta på hatten och konstatera att detta är den största övergången och den största utmaningen en Svensk målvakt någonsin gjort eller tagit sig an. Det blir otroligt spännande att följa Robin och hela Serie-A känns enormt spännande då Ronaldos övergång till Juve gör ligan stekhet.
Faktum är att Robins övergång är den absolut största målvaktsövergången genom alla tider. Isaksson till Juve är inte lika stor, Rami Shaaban till Arsenal inte lika stor alls. Ronnie Hellström är väl den vi kan komma närmast när han gick till Kaiserslautern men det är så längesen och Roma är idag en mycket större klubb än vad Kaiserslautern var då. Vi kan till och med ranka Robins övergång som en av dom största Svenska transfers genom alla tider. Alla spelare inräknat, inte bara keepers.
Ronnie Hellström, Thomas Ravelli och Andreas Isaksson är några av Sveriges största målvakter genom alla tider men denna övergången gör Robin till en levande legend redan nu. Robin går efter denna övergången ifrån en relativt anonym person(med anonym menar vi en i mängden, men det blir han inte nu längre) till en superstjärna i det Svenska landslaget!
Detta är så stort och så roligt för hela målvaktssverige!
Stort lycka till Robin ! Wow !!!

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*