Efter VM och silly season

Jockes blogg nr 2. 26 Juli – 2018 – 

VM och silly season.

Jag tänkte börja med lite tankar om VM och framförallt målvakternas insatser där!

Såhär ca tio dagar efter att VM avgjorts så tycker jag att målvakternas insatser höll otroligt hög nivå! Målvaktsinsatser jag minns bäst ur positivt perspektiv är Halldorsson i Island mot Argentina. Ändå ok att plocka straff från Messi.

Ochoas insats i Mexico Tyskland matchen med en frisparksräddning som är längst upp i krysset det var riktigt målvaktsgodis.

Schmeichel i matchen mot Peru där han fullständigt dominerade med flertalet räddningar.

Yann Sommer mot Braslien är också en fin målvaktsinsats vilket krävs om man ska ta poäng mot brassarna.

En smått otrolig målvaktsmatch var den mellan Danmark och Kroatien där båda målvakterna tar tre straffar var Schmeichel först en i minut 88 och sen två till under straffläggningen men tyvärr för danmarks del tog Subasic tre st under straffläggningen något som han är en av två som lyckats med det under ett VM slutspel.

Jordan Pickford gör under matchen mot Colombia en räddning på ett volleyskott som är så otroligt hög svårighetsgrad på. Man måste nog vara målvakt för att förstå hur svår den räddningen egentligen är. Har man tur gör man den räddningen en eller två gånger i karriären och han sätter den på ett VM slutspel så coolt.

Utöver fantastiska målvaktsingripanden fanns det såklart dom ingripanden som man lider med målvakten också. Muslera i kvartsfinalen mot Frankrike. De Gea i matchen mot Portugal som går in i turneringen som den hetaste målvakten. Lloris i självaste VM finalen bjussar på en kasse. Courtois tappar en boll mellan benen som lyckligtvis inte går in i mål men han utsågs ändå till VMs bästa målvakt. Misstag händer alla oavsett nivå Världsetta eller amatör spelar ingen roll sättet man går vidare på är det som är det absolut viktigaste för en målvakt. Tyvärr för oss målvakter kommer alltid våra misstag vara “allvarligare” än att en anfallare missar öppet mål eller om en mittfältare slår en passning rakt till motståndarna och det kommer vi troligtvis alltid att få leva med. Det är såklart en av tjusningarna med att vara målvakt att aldrig slappna av och släppa fokus för då åker man dit men en sak är säker att alla gör misstag!

Nu till min egen silly season.

Många kanske tyckte att min sejour i Sirius var kort och det var den, säkert en av de kortaste uppdragen någon haft i den klubben men det kan vi låta vara osagt.

Jag och Sirius var från början överens (även om vi skrev kontrakt året ut) om att jag skulle täcka upp tills Lucas kom hem från lån i Norge där han spelat bra. Han är Sirius framtida målvakt och som säkert kan spela där i många år om han och dom vill.

Med familjen boende i Laholm och barnen har sommarlov var det ganska skönt att komma hem och spendera tid med dem!

Dagen efter ett det blev känt att vi bryter ringer det från Värnamo som vill och behöver förstärka truppen eftersom dom ligger sist i superettan. Då dom förstått att det är svårare att vinna div.1 nästa år än att hålla sig kvar.

Första tanken är fan inte ett bottenlag till… men när dom förklarar att dom ska plocka in 7-8 nya spelare och satsa för att nå kvalplatsen så lockar mig utmaningen mer och mer. Kan man vara med att vända något som ser helt hopplöst ut så kan man lämna över klubben till nästa generations målvakter och fortsatt spel i elitfotbollen.

På lördag möter vi Brage borta en riktigt tuff bortamach men vi ska göra ett rejält försök att ta poäng och börja knappa in på lagen ovanför oss i tabellen.

 

På återseende /Jocke

 

 

SENASTE NYTT

Nytt podcastavsnitt ute nu ! Avsnitt 32

Målvaktskanalen Podcast är tillbaka och vi snackar återigen om dagsaktuella målvaktsbaserade ämnen 🙂 Pär Hanssons framfart i TV studion, Damlandslagets EM kval, Premier Leagues premiäromgång och mycket mycket annat ! Målvaktskanalen · 32 Man kan [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*