Courtois “Silly-Soppa” fortsätter

Silly Season

Foto: Bildbyrån

Vi har skrivit om denna eventuella övergång vid flera olika tillfällen och nu har det kommit nya uppgifter. Bland annat så ska ett konsert bud ifrån Real Madrid ha kommit till Chelsea som har nekats ifrån klubben. Dom 350 miljoner kronorna som budet ligger på är för lågt anser Londonklubben och Courtois själv och hans agent är inte nöjda med det.

Courtois har bland annat ställt ett ultimatum till Chelsea som vill förlänga Belgarens avtal som löper tills nästa sommar. Courtois ultimatum lyder “Sälj mig nu annars lämnar jag gratis nästa sommar”.

Courtois kommer max att spela 1 år till i Chelsea, om man ska tro Belgaren.

Thibaut Courtois har den senaste tiden intensivt kopplats ihop med en flytt till Real Madrid, då han bara har ett år kvar på sitt kontrakt med Chelsea.

Nu går den belgiske målvaktens agent Christophe Henrotay ut och bekräftar att Courtois vill lämna.

– Jag har läst allt som Chelsea har sagt om att det är upp till Thibaut, men han har gjort klart för klubben att hans bästa alternativ är att gå till Madrid. För honom är det ett stort beslut, för han vill vara nära sin familj. Det finns ett erbjudande hos Chelsea att acceptera, säger Henrotay i en intervju med The Sun/Fotbollskanalen.

– Vi har sett vissa som menat att det handlar om pengar, och det är sant att han kan höja sin lön vid en flytt. Men han har tackat nej till bättre erbjudanden från andra klubbar eftersom det här är mer än ett ekonomiskt beslut.

– Den köpande klubben har kommit med ett rimligt erbjudande för en spelare som har ett år kvar på sitt kontrakt där de vet att de kan värva honom gratis om tolv månader. Chelsea kan få en bra summa för honom nu och värva en ersättare. Eller så kan de värva en ersättare nästa sommar utan att få något för Thibaut, säger Agenten Christophe Henrotay.

Han tillägger:

– Det är förståeligt att folk kan bli upprörda för att han vill lämna klubben, vi accepterar det. Men det är ett mänskligt beslut baserat på att han vill vara nära sina barn – det är också rimligt.

*** *** ***

Här kan ni läsa vår äldre artikel om Courtois (ifrån 16 Juli)

Thibaut Courtois har stått för en strålande VM-turnering och varit en av Belgiens bästa spelare i turneringen. Courtois fick Adidas Golden Glove Award efter turneringen vilket tyder på att Belgaren varit VMs bästa keeper. Det är få priser, om än något individuellt Målvaktspris som är större än detta priset.
Nu säger flera medier att Courtois är klar för Real Madrid. Vilket skapar en enorm spekulationscirkus kring vem som ska eventuellt ersätta Courtois i Chelsea. Årets Målvakts Silly Season slår alla tidigare rekord.

 

Den långa målvakten som mäter 199 cm, har tillhört Chelsea sedan 2011 då han värvades in från Genk. Men han lånades ut till Atletico Madrid och spelade sin fotboll i den spanska huvudstaden ända till säsongen 2013/14 innan Chelsea kallade tillbaka honom. Efter fyra säsonger nu i den engelska huvudstaden London kan en flytt tillbaka till den spanska vara aktuell. Mycket trovärdiga Sky Sports säger nämligen nu att Thibaut Courtois är bara en underskrift ifrån Champions League mästarna.

Enligt FootballEspana sa Courtois följande i en intervju med DiarioSport:
– London är en fantastisk stad att bo i, precis som Madrid. Mina barn bor i Madrid och för mig är det viktigt för dem att vara nära mig, så jag vill göra något för att kunna se dem mer regelbundet.

Detta sa han innan VM började och det blir spännande att se vad som händer nu. Atletico har redan värvat in en ny målvakt i Antonio Adan från Real Betis. Men jag tror varken Real Madrid eller Atletico skulle tacka nej ifall en av världens bästa målvakten vill hem till Madrid och sina barn.

Vem som ska till Chelsea ifall belgaren lämnar blir även det hyperintressant. Det har ryktas i allt från Alisson Becker, Kasper Schmeichel, Gianluigi Donnarumma och Petr Cechs namn står med som en eventuell ersättare. En återkomst för Cech vore intressant, det samma gäller för Kasper Schmeichel som verkligen förtjänar ett storlag även om han redan har en Premier League titel. Alisson är nära Liverpool sägs det så frågan är hur mycket man ska tro på Chelsearyktet och den unga Italienska jättetalangen Donnarumma är han verkligen redo för Premier League?
En övergångssumma och ett målvaktsbyte skulle vara intressant också. Fantastiska Keylor Navas finns redan i Real Madrid och troligen är inte den trefaldige Champions Leaguemästaren intresserad av att sitta på bänken som backup till Courtois. Så där har vi ännu ett namn i denna Transfer cirkusen !

 

Daniel Angergård 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*