5 frågor till Kalle Johnsson inför ligapremiären

I samarbete med UhlSport Sverige så tar vi här temperaturen på Kalle Johnsson i Guingamp.
5 frågor till KeeperKalle!

Efter en härlig sommar med VM som höjdpunkt tar nu Kalle Johnsson sats för ytterligare en säsong med EAG Guingamp i Ligue 1. Läs här vår intervju med honom:

1. Först och främst grattis till ett fint VM slutspel. Kan du berätta lite om dina intryck från VM sommaren?

Svar: Det var fantastiskt roligt att få vara med om ett VM och att vi kunde prestera så bra som vi gjorde. Jag fick också ett bra intryck av det vi fick se av Ryssland, fantastiska arenor och vårt hotell där vi hade vår bas var helt perfekt!

2. Nu är du tillbaka i Guingamp, har din försäsong varit lite annorlunda nu jämfört med när det inte är ett mästerskapsår?

Svar: Ja, den har blivit lite annorlunda så klart. Jag fick två och en halv veckas semester att vara hemma i Sverige och ta det lugnt. Sedan så har jag haft tre veckor med laget på försäsongen och spelat en match innan vi nu drar igång ikväll mot Saint-Etienne på bortaplan.

3. Vad har du lagt fokus på i din träning inför seriestarten?

Svar: Mitt fokus har mest varit att hitta tajmingen och komma in i träningen då det inte blev så jätte lång semester men jag tycker det har gått snabbt att komma tillbaka i träningen och det kändes bra den matchen jag spelade också!

4. Vad har du för förhoppningar inför årets säsong, både personligen och lagmässigt?

Svar: Förhoppningen är som inför alla säsonger att jag ska spela hela säsongen, utv

ecklas ännu mer som målvakt och förbättra små grejer som kan göra att jag blir en ännu bättre målvakt. Sedan så klart vill jag att vi får en bra placering i ligan och kommer minst bland topp 10 lagen.

5. Gianluigi Buffon har ju skrivit på för PSG som ni möter redan i omgång två. Hur ska det bli att möta honom och är det en målvakt du har följt genom åren?

Svar: Det är klart att det kommer bli mäktigt att få möta Buffon då det är en förebild som jag har sett upp till sedan jag blev målvakt. Jag ska definitivt försöka byta tröja med honom efter matchen.. 🙂

SENASTE NYTT

Buffon använder drömmen om Champions League titeln som drivkraft.

Den levande legendaren Gianluigi Buffon stod i helgen Turinderby sin 648e Serie-A match och gick då om Paulo Maldinis gamla rekord med flest spelade matcher i Italiens högsta liga.  Den idag 42 åriga målvakten berättade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*