Stark Comeback för Maron trots förlust

DAMALLSVENSKAN

Foto: Peter Skaugvold BILDBYRÅN

I helgen spelades andra omgången i damallsvenskan efter sommaruppehållet. Medaljaspirerande Kristianstad mötte ett av bottenlaget Eskilstuna borta på Tunavallen och i målet gjorde Brett Maron comeback.

Under söndagens i Eskilstuna var Brett Maron tillbaka i startelvan efter en tung vår. Den 32-åriga amerikanskan har saknats i Kristianstads trupp sedan tidigt i våras som en följd av olika skador och personliga problem. Inför säsongen var Maron den uttalade förstemålvakten framför Moa Olsson men omständigheterna har gjort att Maron inte spelat en match innan söndagens.

Som vi tidigare skrivit om här på målvaktskanalen genomgick Maron en operation i juni och den verkar minst sagt varit lyckad. Sedan slutet av juli har hon kunnat delta för fullt på träningarna och i söndags fick hon alltså göra sin efterlängtade comeback. Matchen slutade med en förlust för Marons Kristianstad, dock fick hon med råge godkänt av huvudtränare Gunnarsdottir

– Brett (Maron) gjorde en supermatch och vi kan tacka henne för att Eskilstuna inte gjorde två, tre mål i första halvlek, säger Elisabet Gunnarsdottir till Kristianstadsbladet

Enligt Gunnarsdottir har målvakteshierarkin i laget inte förändrats av Bretts långvariga frånvaro.

– Inför starten på den här säsongen var Brett uttalad förstamålvakt och Moa andramålvakt. Det har aldrig ändrats utan Brett är fortfarande vår nummer ett. Det är klart att vi inte kan förvänta oss att hon är i toppform efter så lång tid utan att ha spelat match, men vi har verkligen skyndat långsamt med henne och nu känns hon redo.

Foto: Peter Skaugvold BILDBYRÅN

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*