Dags för ny säsong

MARCUS BLOGG
17 Aug 2018:

Då var det snart dags för de första tävlingsmatcherna, vilket betyder att den nya futsalsäsongen snart åter är igång igen.

Sedan SM-guldet som bärgades i Örebro i mars har det hänt en hel del både för futsalen som sport, men även personligt.

Om vi börjar med futsalen så är det nu klart att det som tidigare hette UEFA Futsal Cup numera heter UEFA Futsal Champions League, och man märker att UEFA satsar stenhårt på att få det till att bli lika bra som fotbollens motsvarighet.

I Sverige har svensk elitfotboll gått in och tagit över ansvaret för SFL (Högstaligan i futsal) vilket betyder att flera matcher i år kommer tv-sändas och Sverige har för första gången någonsin en stor nationell högstaliga vilket är ett stort steg i rätt riktning för utvecklingen av futsal. Dock lite tråkigt att slutspelet har försvunnit, men det hoppas jag återkommer i framtiden.

Personligen då? I April var vi iväg på ett landslagsläger med matcher mot Lettland. 2 vinster av 2 och en bra fortsatt uppladdning inför VM-kvalet i början av nästa år.  I maj fick jag chansen att åka ner till Frankrike och den franska rivieran för att provspela med Toulon Elite Futsal som under den förra säsongen kom tvåa i den franska högstaligan. En väldigt rolig erfarenhet och ett bra provspel som lett till ev nya roliga möjligheter i framtiden 🙂

Under slutet på juni bar det av till Kroatien och Porec där vår kroatiske förbundskapten Matija Dulvat hade lagt ett 8 dagar långt camp för att fortsätta vässa formen inför VM-kvalet.

Direkt efter lägret bar det av till Ryssland där jag fick uppleva Sveriges avancemang till kvartsfinal i och med vinsten mot Schweiz i Sank Petersburg. Sjukt imponerad över hur lugna de svenska spelarna verkade och hur Robin Olsen starkt bidrog till det lugnet och tryggheten.

Vad väntar härnäst då? Jo då är det äntligen dags att få inleda kvalet till Champions League och det på hemmaplan i Uddevalla. Ska bli extremt roligt och spännande.

Ser även fram emot fortsättningen på allsvenskan, även om laget jag håller på just nu inte är värda att följa. Men men, bara att hoppas att det blir en bättre höst.

Ha det gott!

// Marcus

 

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*