Sverige, Norge och Danmark i Europa League 2018/19

3 Europa league Hjältar

Det blev succé för Skandinavisk fotboll i Europa League kvalet. Ett Svenskt, ett Danskt och två Norska lag är vidare! Vi skriver det igen….2 Norska lag lyckas kvala sig in!

 

Norge har 2 lag med i Europa League 2018/19 !
🇳🇴
Sarpsborg 08 och Rosenborg!

SARPSBORG 08

Dom regerande Norska mästarna Rosenborg slog ut Slovenska FK Shkendija med sammanlagt 5-1 ! En stor framgång för Rosenborg och Norskfotboll. I Rosenborgs mål stod som vanligt Andre Hansen. En klippa i RBK målet.
Men inte nog med det så är Sarpsborg 08 också vidare! Det är klubbens absolut största framgång genom alla tider får vi säga! Man slår ut Israeliska Maccabi TelAviv med sammanlagt 4-3 ! Man vinner med 3-1 hemma och förlorar på bortaplan med 2-1. Den unga ryska målvakten Alexandr Vasyutin vaktar numera målet för Sarpsborg!
.

***
Johan Dahlin höll nollan på sin gamla hemmaplan. Den före detta FC Midtjylland keepern gick segrande ur duellen med Jesper Hansens FCM.
2-2 i Malmö följdes upp med en 2-0 seger för MFF i Herning.
Malmö FF spelar Europa League 2018/19 !!!

***
Wow vilken insats Jesse Joronen gjorde i FCKs dubbelmöte med Atalanta!
FC København är vidare till Europa League efter straffdrama. Italienska Atalanta som pressat FCK i 180 minuter+
Det blev mållöst i Italien och mållöst i Parken i Köpenhamn. Efter en mållös förlängning så väntade straffar där Jesse Joronen i FCKs mål blev stor hjälte då han räddade 1 straff oc

h stressade Atalanta till en ribbträff!
Den finska jätten som tagit över efter Robin Olsen har gjort enorm succé på kort tid i sin nya klubb. Jesse gjorde en stor kamp under bortamatchen i Bergamo och ikvällens match så höll han tätt igen efter flera stora räddningar.
Det var den före detta FCK anfallaren Andreas Cornelius straff som Jesse Joronen räddade!
FCK är också Europa League 2018/2019 tillsammans med sina grannar ifrån Sverige och Norge.

  • Vi ska tillägga att Bröndby, Molde och Midtjylland åkte ut i sina Playoffmatcher av dom andra Nordiska lagen som var i EL Playoff.

Hur lottningen blir återstår att se !

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*