Haagh från Futsal till Landsholdet!

DANSK FOTBOLL

Konflikten emellan det Danska fotbollsförbundet DBU och spelarfacket, dvs spelarna själva i Danmark har gjort att DBU tog ut det Danska Futsal landslaget kryddat med spelare ifrån lägre divisioner i träningsmatchen mot Slovakien. Danmark startar snart som alla andra Europeiska nationer den nya turneringen Nations League och Slovakien matchen var en träningsmatch inför just den turneringen.

På Söndag så startar Nations League för Danmark då Wales står för motståndet och än är det inte avgjort vilket lag Danmark kommer att ställa upp med. Detta är för dom allra flesta nationer en helt onaturlig situation men för Danskarna inte helt otänkbart då DBU och Spelarna ofta haft olika konflikter genom åren. Att det nu går såhär långt är dock även ovanligt i Danmark men för alla

Christoffers egna ord på Instagram.

fotbollsfans så är det ganska charmigt! Då ett “average-joe” lag kämpar på dom stora arenorna för sitt land.

Målvakten i Futsal/Fotbollslandslaget Christoffer Haagh (tillvardags målvakt i Gentofte Futsal och det Danska futsal landslaget) gjorde en väldigt bra match trots att han vaktade ett mer än dubbelt så stort mål än vad han är van vid. Flera stora räddningar stod han för under kvällen i Slovakien. Men trots en fin insats så är han småirriterad över dom tre målen han fick släppa förbi sig.

– Det er lidt absurd at stå her efter en kamp mod Slovakiet og være irriteret over de tre mål, der gik ind. Jeg stod en fin kamp, men jeg ville selvfølgelig gerne have taget de tre mål, siger Christoffer Haagh. säger han till Ritzau, enligt Jyllands-Posten.

Målvakten säger att han valde att ställa upp för att undvika sanktioner mot förbundet som en inställd match skulle innebära, sanktioner som även skulle drabba Futsalsektionen hos det Danska förbundet.

– Det var svårare än vad vi hade räknat med. Det Danska laget visade kvalitet. Vi gjorde 3 mål och kunde gjort flera men dom hade också chanser.
Dom kan vara stolta över sin insats eftersom att dom spelade tillsammans för första gången på detta sättet. Säger Slovakiens Martin Skrtel efter matchen till Danska Kanal 5.

SENASTE NYTT

Buffon använder drömmen om Champions League titeln som drivkraft.

Den levande legendaren Gianluigi Buffon stod i helgen Turinderby sin 648e Serie-A match och gick då om Paulo Maldinis gamla rekord med flest spelade matcher i Italiens högsta liga.  Den idag 42 åriga målvakten berättade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*