Håll ihop benen!

Franks blogg

Franks blogg:
19 Sept 2018

Hej!

“Vad är det för jävla rubrik?” tänker säkert några av er nu.
Det ska sägas direkt, det är inte för att kritisera, snarare lyfta en sak man ser väldigt ofta även på högsta nivå, senast igår i matchen mellan Liverpool – PSG.
Det jag syftar på är hur ofta man ser avslut från relativt dåliga vinklar gå mellan benen på försvararen och retsamt gå in i det bortre hörnet. Självklart är det ju situationsanpassat, men jag vill generellt att min försvarare vid vinkelskott täcker det bortre hörnet så jag får koncentrera mig på att täcka första stolpen och att man som utespelare alltid oavsett håller ihop benen och undviker stora rörelser – finns inget svårare som målvakt än skott som går mellan benen på försvarare (styrningar möjligtvis).
Hellre att man täcker lite mindre men att vi som målvakt har något att förhålla oss till.
Så varför händer det så ofta? Jag förstår ju instinkten att vilja ta ett kliv och blocka om man inte är tillräckligt nära men känslan är att det oftast straffar sig – igår kostade det PSG en poäng.

Så till alla försvarare: fortsätt blocka skott, det finns inget vi målvakter uppskattar mer – men undvik stora rörelser, hellre att ni täcker lite mindre men att inga skott går igenom er!
Sen är jag fullt medveten att ni utespelare har en hel uppsats med idiotier och galenskap vi målvakter håller på med som inte ni gillar, men jag vet att över en säsong finns det många viktiga mål att undvika på ett relativt enkelt sätt.

HÅLL IHOP BENEN! SE FÖRSVARARENS STOOOOORA BENRÖRELSE SOM KOSTADE PSG 1 VIKTIG POÄNG I CHAMPIONS LEAGUE.

Det var några spontana rader – nu ska jag kolla Ajax – AEK Athen och en personlig favorit i Ajax-keepern Andre Onana!

Ha det gott så hörs vi snart igen!

/ Frank

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*