Två tunga skador i helgen

damallsvenskan

Det blev tyvärr en oturlig helg för två av målvakterna i Damallsvenskan.
I den 18e omgången av serien få fick Kristianstads keeper Brett Marin utgå pga en skada i matchen mot Rosengård. 
Djurgårdens keeper Gudbjörg Gunnarsdottir fick också utgå i sin match mot Piteå.

Här kommer den info vi lyckats få angående skadorna.

Brett Maron har skadat njuren i en kollision med en motspelare.
“- Det är inte så bra. Hon ligger på sjukhuset för övervakning. Vi avvaktar nya besked och ser vad vi får för diagnos på henne. Men det är inte stå bra. Smällen tog illa mot njuren, det är inte så bra. Vi är osäkra vad statusen blir. Vi hoppas att det inte ska bli så allvarligt att man tvingas till en operation. Men vi inväntar besked från läkarna. Men det är i alla fall inte bra, säger klubbchefen Niclas Rohdin till Fotbollskanalen.

Hur mår Brett?
– Hon är ju under behandling så vi har inte fått så mycket information eller kunnat prata med henne. Men bra mår hon inte.

Kristianstad har ännu inte räknat bort att Maron ska kunna återvända innan säsongens slut.

– Det har vi väl kanske inte gjort, vi vill avvakta expertisen. Vi har en bra ersättare i Moa (Olsson) men det är klart att vi vill ha en frisk Brett, säger Niclas Rohdin.

Kristianstad är fyra i damallsvenskan, där fyra matcher nu återstår av säsongen.

Hur laget fyller ett eventuellt tomrum efter Maron är oklart.

– Vi får sätta oss ner i morgon och ta en diskussion om hur vi löser den här situationen. Det är ytterst oklart hur långt tid det här kan ta. Det kan vara över för säsongen men det är inte säkert att det är det. Men först och främst ska hon bli återställd och frisk, det är det viktigaste för oss, säger Niclas Rohdin.

– Brett är en otrolig fighter, hon ger sig inte i första taget. När hon kliver av så har hon verkligen ont. Källor Fotbollskanalen

Uppdatering:

Efter den otäcka kollisionen mot Rosengård har Brett Maron opererats.
Operationen på njuren gick bra, men spel är inte aktuellt den närmsta tiden.
Säsongen är över för Brett Maron.

Get well soon Brett – from MVK!

***

Status med Gudbjörg Gunnarsdottir som vi på MVK lyckats nå är följande:

 

Hej Gudbjörg hur är det med dig och hur allvarlig är din skada?
“-Min axel gick ur led igår(söndag). Jag är inte helt säker hur exakt det hände men jag skulle glida ut på ett instick och fick på något sett en smäll på axeln när den var i helt ut töjt läge. Jag släppte typ retur och det hände när jag töjde mig i bollen på andra försöket. Väldigt smärtsamt och irriterande. Jag fick inte tillbaka den heller så jag fick tyvärr byta. Vårt läkareteam kunde dra tillbaka den till slut när på en bänk på sidan av.

Imorgon (tisdag) skall jag träffa en axelspecialist men jag mår faktiskt helt okej, väldigt öm såklart men tycker jag har hyfsat bra styrka i axeln. Har dock ingen aning om säsongen är över eller inte just nu.” säger Gudbjörd till MVK

 

Målvaktskanalen önska båda målvakterna en snabb återhämtning och krya på er!

 

SENASTE NYTT

Buffon använder drömmen om Champions League titeln som drivkraft.

Den levande legendaren Gianluigi Buffon stod i helgen Turinderby sin 648e Serie-A match och gick då om Paulo Maldinis gamla rekord med flest spelade matcher i Italiens högsta liga.  Den idag 42 åriga målvakten berättade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*