Intervju med Rinne om säsongsinledningen, framtiden & landslaget

MVK intervjuar

Foto: Bildbyrån

För Aalborg BK och den svenske målvakten Jacob Rinne har den danska Superligaen startat väldigt bra. Efter tio spelade matcher ligger laget på en tredjeplats, med fyra poäng upp till serieledarna FC Köpenhamn. Målvaktskanalen tog ett snack med Rinne om säsongsinledningen, framtiden och landslaget.

Foto: Bildbyrån

Hur ser du på inledningen av säsongen?

– Starten har varit över förväntan, iallafall om man bara ser till resultat och poäng. Vi har haft lite problem med målproduktionen fram till den senaste matchen då vi vann med 0-5, så jag hoppas vi kan fortsätta på det spåret då vi är relativt stabila bakåt.

Laget har som sagt startat väldigt bra och över förväntan som Rinne berättar. För han har det även personligen startat bra.

– Det har känts bra. Känner mig i fortsatt bra form från ifjol. Har fem nollor på tio matcher så det känns skönt. Har väl haft bra hjälp framför mig så har inte haft överdrivet mycket att göra.

Under säsongen har Rinne fått äran att bära kaptensbindeln, även om det bara var i en match.

– Haha, ja! Nu har det visserligen bara varit i en match men såklart det var ärofyllt att få bära bindeln. Jag känner väl dock att jag har tillsammans med ett par andra en ledande roll i laget.

Vad är målet med säsongen?

– Det primära målet är att hamna bland de topp 6-lagen (mästerskapsserien & slutspel). Därefter får vi se vad för chanser vi har på större placeringar.

Hur länge ser du dig stanna i Aalborg?

– Bra fråga. Det är faktiskt helt omöjligt att svara på. Jag har 3,5-4 år kvar på kontraktet. Det kan bli kortare, det kan bli längre. Men såklart vill man vidare i karriären, men det måste kännas helt rätt först såklart.

Jacob Rinne har tidigare varit med på januariturnéer, men första “riktiga” kallelsen till A-landslaget kom i våras då han var med i träningslandskamperna mot Chile och Rumänien.

Har du haft någon kontakt med landslaget efter VM och hur nära känner du dig att vara med i truppen? 

– Nja, det har väl inte varit någon större kontakt. Jag jagar precis bakom. Det har ju inte direkt gått sämre sen jag var med i våras.

Foto: Bildbyrån

 

Stort tack Jacob Rinne för att du tog dig tid och kör hårt resten av säsongen!

 

SENASTE NYTT

AFCON 2019 M’Bolhi: “Segern är till hela nationen”

Det Afrikanska Mästerskapet är avgjort och Algeriet är mästare för första gången sen 1990! Målvakten Rais M’Bolhi som varit säkerheten själv under hela turneringen visade även klass i finalen där han höll nollan och förhindrade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*