Age ain’t nothing but a number

Franks blogg:
28 Sept

Hej!

Nej, rubriken är inte tagen från en tatuering i svanken på någon 40-årig Big Brother-deltagare. Tack och lov. Men sällan har det väl varit mer aktuellt med lite ålderssnack bland oss målvakter – och få saker gör mig så glad och imponerad som när unga och gamla (läs rutinerade) målvakter presterar bra!

Först ut var Gefles Mattias Hugosson. Skador på de två ordinarie målvakterna gjorde att “Hugo” dammade av de gamla Reusch-handskarna och spelade bortamatchen mot Varberg. Och som han gjorde det – flera matchavgörande räddningar och stabilt spel i övrigt. Det är bara och lyfta på hatten och samtidigt skicka med ett tack för att man själv fick känna sig ung och talangfull igen.

I den andra änden av ålderstrappan gjorde IFK Göteborgs Tom Amos debut borta mot BK Häcken och fick följa upp det med ytterligare en tuff match mot AIK igår. Såg båda matcherna och tycker Tom gör precis det som kan förväntas av honom och lite till – riktigt svåra och stundtals otacksamma matcher! Som Erik Edman sa: “Snacka om att få hoppa i på den djupa sidan av bassängen direkt!” Tror och hoppas att vi får se mer av Tom Amos framöver.

En annan favorit, dessutom av samma årsmodell som mig, är GIF Sundsvalls Tommy Naurin. Tommy meddelade i veckan att han tvingas lägga handskarna på hyllan på grund av skador. Riktigt tråkigt, en duktig målvakt och en härlig karaktär med många fina säsonger bakom sig och dessutom sina bästa år framför sig om det inte vore för skadorna. Nu blir det jobb på marknadssidan hos GIF Sundsvall – önskar stort lycka till med det och allt annat han tar sig för!

Avslutningsvis läser jag precis om att Helsingborgs IF kontrakterar 45-årige Daniel Andersson på grund av skadan på Pär Hansson. Träffade på Daniel förra året när vi mötte HIF med Dalkurd och känslan var att han inte åldrats alls sedan jag var klubbkamrat med honom i AIK 2002.
Smart värvning och en av de roligaste människor jag delat omklädningsrum med! Stort lycka till Danne och krya på dig Pär!

Personligen har jag alltid haft som mål att spela elitfotboll tills jag fyllt 40. Med tanke på den senaste veckans händelser överväger jag nog att peta upp den ribban ett par år..

Det var allt för nu – trevlig helg! Och till alla målvaktskollegor – lycka till i helgen!

/ Frank

 

 

 

SENASTE NYTT

AFCON 2019 M’Bolhi: “Segern är till hela nationen”

Det Afrikanska Mästerskapet är avgjort och Algeriet är mästare för första gången sen 1990! Målvakten Rais M’Bolhi som varit säkerheten själv under hela turneringen visade även klass i finalen där han höll nollan och förhindrade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*